Logo FSS
RO
EN
FEDERATIA SERVICIILOR DE SECURITATE DIN ROMANIA
Logo ARIS
ASOCIATIA ROMANA PENTRU
INDUSTRIA DE SECURITATE
 
Logo ARTS
ASOCIATIA ROMANA PENTRU
TEHNICA DE SECURITATE
 
Logo PSS
PATRONATUL SERVICIILOR
DE SECURITATE
 
 
  CALENDAR EVENIMENTE  
» Comunicat 25.07.2018

Federatia Serviciilor de Securitate condamna actele de agresiune impotriva agentilor de paza.

Federatia Serviciilor de Securitate isi exprima ingrijorarea fata de continua deteriorare a nivelului de siguranta in care isi desfasoara activitatea agentii de paza in Romania. Conform datelor statistice furnizate de IGPR, in anul 2017 numarul de acte de agresiune impotriva agentilor de paza s-au triplat (323%) comparativ cu anul 2016.

Recenta asasinare cu bestialitate a unor agenti de paza aflati in serviciu, dar si multe alte acte de agresiune relatate in presa in acest an, arata ca aceasta tendinta se mentine si in anul 2018. Aceste date indica fie o acutizare a fenomenului criminalitatii, fie o degradare a conditiilor de lucru in care isi desfasoara activitatea agentii de paza.

Desi legislatia in vigoare impune o serie intreaga de obligatii in legatura cu dotarea, supervizarea si protectia personalului de paza, realitatea este ca, in cele mai multe dintre cazuri, legile nu sunt respectate.

( Citeste mai mult ...)» Gala OSPA ÔÇô Romania 2018 ÔÇô Noi Categorii de Premiere

Aflat─â la cea de treia editie, Gala OSPA Romania (The Oustanding Security Performance Award), este deja o manifestare de traditie in calendarul industriei securit─âtii private din Romania, o manifestare dedicat─â recunoasterii si celebr─ârii profesionistilor si a firmelor care pe parcursul anului si-au demonstrat potentialul de a performa la nivel de excelent─â in acest domeniu de larg─â semnificatie economic─â si social─â.

Categoriile pentru care se vor acorda trofee OSPA in acest an sunt: manageri de securitate (in-house), instalatori/integratori de sisteme de securitate, directori/manageri - companii de paz─â, agenti de securitate, consultanti de securitate/evaluatori de risc, cyber-security, premiul pentru profesioniste in securitate si premiul pentru intreaga carier─â dedicat─â securit─âtii.

( Citeste mai mult ...)» Intalnirea Consiliului Director al Federatiei Serviciilor de Securitate

In data de 30 mai 2018 a avut loc sedinta Consiliului Director al Federatiei Serviciilor de Securitate.

In cadrul intalnirii Presedintele a prezentat raportul de activitate al Consiliului in perioada anterioara.

Consiliul a fost informat referitor la participarea Federatiei in cadrul Consiliului Consultativ Tripartit la ITM Bucuresti.

La nivelul Federatiei s-a inceput conformarea la normele GDPR adoptandu-se politica referitoare la Protectia Datelor cu Caracter Personal.

Au fost dezbatute aspecte organizatorice privind Zilei Securitatii Private in Romania si Premiile OSPA Romania, editia 2018 si s-a hotarat introducerea unor categorii noi de premiere.

A fost de asemenea discutata contestatia depusa de catre Federatie contra deciziei Consiliului Concurentei, care este injusta si netemeinica. In plus, aceasta decizie afecteaza in mod nedrept organizatiile patronale si profesionale din sectorul securitatii private care asfel isi vad compromise eforturile legitime depuse in directia insanatosirii mediului concurential, care si in prezent este dominat de practici anticoncurentiale, munca la negru, evaziune fiscala si alte practici fraudulente (de exemplu schema "pasarea phoenix").

A fost de asemenea stabilita data Adunarii Generale Anuale a Federatiei.

Federatia Serviciilor de Securitate» Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate 04.05.2018

Federatia Serviciilor de Securitate si Federatia Protector a Sindicatelor din Industria de Securitate au luat act cu statisfactie despre adoptarea completarilor la art.257 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal in sensul extinderii protectiei legale asupra angajatilor din sectorul securitatii private.

Dupa 15 ani, aceasta initiativa legislativa este un binemeritat act reparatoriu fata de agentii de securitate care astfel vor isi vor redobandi statutul legal corespunzator riscurilor profesionale la care sunt expusi.

De asemenea, este o recunoastere a importantei contributii a angajatilor din acest sector la apararea patrimoniului privat si de stat, dar si la mentinerea sigurantei si ordinii publice.

In acest sens este demn de mentionat ca numai in perioada 2014-2016, anual agentii de securitate, intervin in medie pentru stoparea a peste 14.000 de furturi si de asemenea predau organelor peste 16.000 de raufacatori, recuperand bunuri furate de aproxmativ 10.000.000 lei.

( Citeste mai mult ...)» Sedinta Consiliului Director al F.S.S. 08.02.2018

Consiliul Director al Federatiei Serviciilor de Securitate s-a reunit la inceputul lunii februarie pentru a discuta probleme curente. Sedinta a fost condusa de dl. Gabriel Badea, presedinte al FSS.

Pe ordinea de zi au fost prezentarea raportului de activitate de la ultima intalnire a Consiliului Director, statusul proiectelor in curs, printre care colaborarea cu Jandarmeria Romana, organizarea OSPA Romania 2018 și prezentare studiu - achizitii publice servicii de securitate in 2017, situatia financiara, propuneri referitoare la planul de actiune pentru anul 2018 si alte discutii.

Au fost analizate rezultatele obtinute in urma organizarii Zilei Securitatii Private si a Galei Premiilor OSPA Romania 2017 si au fost prezentate evenimentele organizate de catre ARTS in acest an, evidentiindu-se Conferinta Nationala si Simpozionul International Euralarm, impreuna cu Adunarea Generala Euralarm.

S-a decis modificarea cotizatiei de membru.» Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate 26.02.2018

Federatia Serviciilor de Securitate din Romania si Outstanding Security Performance Awards (OSPA) lanseaza a treia editie a Premiilor OSPA in Romania.

Dupa doua editii incununate de succes, Federatia Serviciilor de Securitate este onorata sa anunte organizarea celei de-a treia Editii a Trofeelor OSPA Romania in 2018.

Pentru al doilea an consecutiv, Hikvision, cea mai mare companie de echipamente si solutii de supraveghere video din lume, a decis sa sustina manifestarea in calitate de sponsor principal.

Trofeele pentru Excelenta Profesionala in Domeniul Securitatii Private (OSPA) reprezinta un program international conceput pe baze stiintifice pentru recunoasterea si celebrarea performantelor profesionale extraordintare in acest domeniu de mare semnificatie economica si sociala.

( Citeste mai mult ...)» Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate 18.01.2018

Amenda Consiliului Concurentei este Nedreapta si Netemeinica si o vom ataca in Instanta!

Federatia Serviciilor de Securitate considera decizia Consiliului Concurentei de a aplica o amenda drept nedreapta si netemeinica din punct de vedere legal si o va ataca in instanta.

Federatia Serviciilor de Securitate a sustinut o campanie transparenta de respectare a concurentei corecte, in special pe piata achizitiilor publice de servicii de securitate, o campanie desfasurata sub egida Confederatiei Europene a Serviciilor de Securitate si cu suportul Comisiei Europene.

Amenda dovedeste ca autoritatea de concurenta fie nu isi intelege menirea, fie are o perceptie rupta de realitate si partizana despre realitatile mediului concurential al serviciilor de securitate.

( Citeste mai mult ...)» Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate 29.11.2017

Prin sentinta civila nr. 28Rz din data de 16/10/2017, legalizata in data de 23/11/2017, Tribunalul Bucuresti acorda personalitate juridica Comitetului Sectorial pentru Activitati de Servicii Administrative si Activitati de Servicii Suport, infiintat de catre Federatia Serviciilor de Securitate in parteneriat cu Federatia "Protector" a Sindicatelor din Industria Securitatii Private.

In conformitate cu prevederile Legii 268/2009 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.28 din martie 2009, privind reglementarea unor masuri de protectie sociala, comitetele sectoriale sunt institutii de dialog social de utilitate publica, cu personalitate juridica, organizate la nivelul ramurilor de activitate. La nivelul unei ramuri de activitate se poate constitui un singur comitet sectorial.

Pentru infiintarea unui comitet sectorial este necesar acordul de asociere a cel putin doua organizatii, una patronala si una sindicala, de tip federativ si reprezentative la nivelul aceleiasi ramuri, potrivit legii, pentru care se infiinteaza respectivul comitet.

( Citeste mai mult ...)» Gala Premiilor OSPA ROMANIA aduce in prim-plan, pentru al doilea an consecutiv, excelenta profesionala in domeniul securitatii private

Industria de securitate privata din Romania si-a desemnat premiantii in cadrul celei de a doua Gale a Premiilor OSPA ROMANIA, eveniment de prestigiu ce a reunit cele mai importante companii din domeniu.

Trofeele pentru Excelenta Profesionala in Domeniul Securitatii Private (OSPA) reprezinta un program special conceput pentru promovarea realizarilor profesionale deosebite in acest domeniu ce se desfasoara la nivel international, inclusiv in Romania. Programul OSPA a fost dezvoltat de o echipa de la Centrul de Studii in domeniul securitatii si criminologiei "Perpetuity Research" condusa de profesorul Martin Gill din Marea Britanie, specialist in criminologie.

Organizate in colaborare cu Federatia Serviciilor de Securitate din Romania, Premiile OSPA Romania propun un sistem de apreciere complet independent, obiectiv si cuprinzator, care ofera celor care exceleaza in domeniul lor de activitate profesionala o oportunitate ca performanta lor sa fie ....

( Citeste mai mult ...)» Cu prilejul manifestarilor dedicate Zilei Securitatii Private in Romania, organizatiile patronale si sindicale din acest sector, trag un semnal de alarma: practica anticoncurentiala a preturilor de ruinare domina si viciaza mediul concurential al securitatii private, cu consecinte negative in plan economic, social, dar si in planul sigurantei publice. Este inacceptabil!

Vineri 10 noiembrie a.c. a avut loc la JW Marriott Bucharest Hotel a fost marcata Ziua Securitatii Private in Romania, printr-o serie de evenimente care s-au bucurat de o larga audienta in randul celor care lucreaza in acest sector economic si nu numai.

Conferinta "Best Value" Achizitia Serviciilor de Securitate pe Criterii de Calitate:

Manifestarile au debutat cu o conferinta pe teme de actualitate in securitate, care a avut sectiuni dedicate ultimelor evolutii si dezvoltari in domeniul managementul serviciilor de securitate, dar si in materie de inovatii in tehnologia de securitate. De un interes deosebit din partea publicului s-a bucurat si sectiunea de Cybersecurity - unde au fost prezentate noi abordari si solutii in securitatea sistemelor informatice dezvoltate de specialisti romani de anvergura internationala.

( Citeste mai mult ...)» Liderul mondial in domeniul securitatii video se alatura proiectului OSPA Romania

Hikvision este cea mai mare companie de echipamente si aplicatii de supraveghere video cu circuit inchis din lume. Conform Raportului editat de IHS, Hikvision a ocupat timp de 5 ani la rand (2011 - 2015) primul loc in clasamentul celor mai mari producatori de tehnologie CCTV si de echipamente de supraveghere video, mentinandu-se pe primul loc in ceea ce priveste cota de piata si in cazul altor categorii de produse printre care: camere video HD si analogice, DVR/NVR si decodoare video. In cadrul clasamentelor "Security 50" furnizate de Revista A&S, Hikvision a ocupat primul loc in anul 2016, de pe locul 2 in anul 2015 si locul 3 in anul 2014.
Compania este prezenta in 100 de tari, are 28 de sucursale regionale in intreaga lume si 35 de sucursale in China.
L-am intrebat pe dl. Leo Duan, reprezentant Hikvision in Europa de Est, care au fost motivele pentru care Hikvision s-a alaturat proiectului OSPA.

OSPA: Care sunt motivele care v-au determinat sa va implicati in proiectul OSPA Romania?
Leo Duan: In ultimii 15 ani, Hikvision nu numai ca a pus bazele si a construit, la nivel mondial, parteneriate cu distribuitori locali si integratori de sisteme, dar - mai ales - a conlucrat strans cu companii de renume mondial in sectoarele lor de activitate. Strategia noastra este de a conlucra strans cu partenerii nostri pentru a identifica noi nevoi si de a gasi solutii care sa le asigure succesul proiectelor lor, iar singura modalitate de a face acest lucru in mod real, este prin stabilirea unor parteneriate pe termen lung.
Gala OSPA Romania de anul trecut a fost un eveniment deosebit, care a avut un impact major asupra industriei securitatii private din Romania. Obiectivele noastre, de a oferi solutii eficiente, produse fiabile pentru o lume mai sigura se inscriu in acceasi linie cu obiectivele OSPA, asa ca ni s-a parut normal ca sa devenim sponsorii principali ai OSPA in 2017, potentand si mai mult atingerea unor obiective care ne unesc.

( Citeste mai mult ...)» Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate 23.10.2017

Federatia Serviciilor de Securitate are placerea de a anunta finalistii pentru editia 2017 a Premiilor pentru Excelenta Profesionala in Securitatea Privata - OSPA Romania au fost anuntati.

OSPA Romania face parte din programul global realizat in parteneriat cu Federatia Serviciilor de Securitate, pentru a recunoaste si a recompensa companiile, echipele si oamenii din sectorul securitatii private care au avut performante exceptionale.

Castigatorii vor fi anuntati si vor primi trofeele in cadrul Galei OSPA Romania 2017 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Bucuresti, pe 10 noiembrie 2017.

Lista completa a finalistilor este:


Trofeul OSPA - Pentru Intreaga Cariera dedicata Securitatii

Gheorghe Ilie, UTI
Ion Popescu
Silviu Clep, Comandor

Trofeul OSPA - Agenti de Securitate (societati)
Claudiu Burca, Zip Escort
Dan Tomescu, Guard One
Marcel Eugen Dusan, Morar Paza si Protectie SRL

Trofeul OSPA - Consultanti de Securitate ÔÇô Evaluatori de Risc la Securitatea Fizica.
Cornel Donisan, Guard One
Ionut Manole, SMS Security Invent
Nicolae Molnar, PGC Security Expert

Trofeul OSPA - Instalatori/Integratori Sisteme de Securitate
Anastasie Balacescu, Bit Servicii
Eutron Invest Romania SRL
Ovidiu Ciurte, Helinick - Parking Spotter

Trofeul OSPA - Manageri si Directori de Securitate
Dan Avram, Bunge Romania
Dan Grigore, DG Security Services SRL
Dan Marin, Cora Romania

Trofeul OSPA - Programe CYBERSECURITY
Cristian Stoica
Global Data Security
Cyber Smart Defence

Multumim juriului, asociatiilor partenere si tuturor celor care s-au inscris si speram sa va vedem la ceremonia de decernare a premiilor.

De asemenea, pentru orice informatii suplimentare privitoare la Premiile OSPA, ne puteti scrie pe adresa office@fss.org.ro.
» Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate 10.10.2017

Federatia Serviciilor de Securitate are placerea de a anunta sponsorii celei de a doua editii a Zilei Securitatii Private in Romania si a Galei de Decernare a Premiilor pentru Excelenta Profesionala in Industria Securitatii Private, OSPA Romania 2017.

Hikvision, cel mai important furnizor mondial de echipamente si solutii pentru supraveghere video este Sponsorul de Generic al editiei din acest an a Galei OSPA Romania.

Astal, Optex, WindOne, Safety and Security Systems, Global Technical Services si GTS Global Intelligence au ales sa sustina Gala in acest an in calitate de sponsori de categorie.

Conferinta pentru promovarea calitatii in serviciile de securitate "Securitatea - o Afacere Privata de Interes Public", aflata la a treia editie, este sponsorizata de catre Guard One si Global Security Systems.

Informatii despre eveniment mai pot fi gasite si pe http://ziuasecuritatiiprivate.ro

Proiectele candidatilor la toate cele 6 categorii ale Premiilor OSPA Romania au fost transmise juriului, iar finalistii vor fi anuntati pe data de 20 octombrie.

De asemenea, pentru orice informatii suplimentare privitoare la Premiile OSPA, ne puteti scrie pe adresa office@fss.org.ro.» Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate 18.09.2017

In data de 15 septembrie s-au inchis inscrierile candidatilor pentru Trofeele OSPA Romania 2017.

La editia din acest an sunt sase categorii de premiere, cu doua mai mult decat la editia inaugurala: Manageri si Directori de Securitate (in house), Instalatori/Integratori Sisteme de Securitate, Agenti de Securitate, Consultanti de Securitate (Evaluatori de Risc la Securitate Fizica), Programe de CYBERSECURITY si Premiul pentru Intreaga Cariera dedicata Securitatii Private.

Gala de decernare a premiilor OSPA va avea loc pe data de 10 noiembrie 2017 de la ora 19 la JW Marriott Grand Hotel, Sala Constanta.

In afara de Romania, in acest an a avut loc deja Gala OSPA din Marea Britanie, iar pana la sfarsitul anului se vor mai desfasura cele din Australia, Germania, Norvegia si Statele Unite

Pentru mai multe detalii si informatii referitoare la Trofeele OSPA Romania (juriu, categoriile de premiere, inscrieri, etc.) puteti urmari website-ul https://ro.theospas.com, publicatia noastra Security Excellence Digest sau paginile noastre de pe retelele de socializare.

Informatii despre eveniment mai pot fi gasite si pe http://ziuasecuritatiiprivate.ro

Va informam de asemenea ca mai sunt doar 2 saptamani in care doritorii mai pot profita de oferta Early Bird pentru achizitionarea invitatiilor de participare la Gala.

De asemenea, pentru orice informatii suplimentare privitoare la Premiile OSPA, ne puteti scrie pe adresa office@fss.org.ro.» Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate 31.08.2017

Ministerul Finantelor Publice a initiat si supus dezbaterii publice proiectul de Ordonanta privind plata defalcata a TVA fara sa aplice Testul IMM. Acest test, care se refera la realizarea unui sondaj privind posibilele efecte care pot sa apara in activitatea intreprinderilor prin introducerea respectivelor reglementari, trebuia efectuat de initiatorul actului normativ inainte de demararea procedurii de avizare. Evaluarea rezultatelor Testului IMM ar fi trebuit sa identifice corectiile necesare pentru finalizarea actului normativ.

Federatia Serviciilor de Securitate impreuna cu Confederatia Patronala din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii "CONPIROM" au identificat efectele negative asupra intreprinderilor determinate de introducerea platii defalcate a TVA-ului prin costuri suplimentare determinate de modificarea programelor informatice financiar-contabile si cu comisioanele aferente noului cont de TVA, dificultati majore de cash flow si confiscarea capitalului de lucru al societatilor, necesitatea unor aprobari speciale pentru efectuarea unor operatiuni din contul de TVA fara sa existe in acest moment o metodologie clara pentru obtinerea acestora, cresterea poverii administrative pe care trebuie sa o suporte agentii economici, volumul de munca pentru activitatile contabile, deci si costurile cu aceasta activitate neproductiva.

Nu in ultimul rand, prevederile acestui proiect de ordonanta vin contradictie cu Directiva 2006/112/CE a Consiliului Uniunii Europene din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata.

Nici Raportul si nici Nota de Fundamentare nu identifica impactul economic ori riscurile unei asemenea modificari, cheltuielile firmelor pentru modificarile de software, a celor administrative prin dublarea conturilor bancare, costurile cu capitalul de lucru suplimentar, cine verifica corectitudinea platilor si costurile aferente, riscurile de plati gresite si modul de corectie etc. In ambele documente se precizeaza ca mediul de afaceri si IMM-urile au fost consultate, dar nu se spune ca niciun participant nu a fost de acord cu noul sistem si perioada foarte scurta de implementare.

Federatia Serviciilor de Securitate impreuna cu CONPIROM au comunicat punctele de vedere si faptul ca nu sunt de acord cu implementarea sistemului de plata defalcata a TVA, solicitand realizarea unui studiu de impact pentru estimarea corecta si obiectiva a costurilor si a beneficiilor aduse pe plan economic si social, dar si pentru evidentierea dificultatilor care ar putea sa apara la punerea in practica a acestei masuri, precum si o perioada de testare in practica mai lunga.

Federatia Serviciilor de Securitate este cea mai importanta organizatie patronala de nivel federativ a industriei de securitate din Romania, reuneste trei organizatii profesionale si patronale si reprezinta 254 de societati specializate cu un numar de 34.000 de angajati. Federatia Serviciilor de Securitate din Romania este membra a Confederatiei Nationale Patronale din Industrie, Agricultura si Servicii.


» Interviu cu dl. Dorin Negoita, Director de Proiect, Directia de Securitate, BRD-GSG, Castigator OSPA Romania 2016 la categoria "Manageri In-House"

Dorin Negoita

OSPA: Ce reprezinta un premiu OSPA?
Dorin Negoita: Premiile OSPA constituie un punct de referinta in CV-ul oricarui profesionist in domeniul securitatii private, iar pentru un castigator al unui premiu in cadrul primei editii, acest lucru este cu atat mai important. Tin sa le multumesc inca o data atat celor care au avut initiativa organizarii acestei gale precum si celor care au jurizat competitia. Este un eveniment care, sunt sigur, se va permanentiza, caci industria de securitate privata are nevoie de repere de performanta la care se raporteze in mod constant pentru a progresa.

OSPA: Juratii au considerat ca aplicatia prezinta o importanta semnificativa, a dus la integrarea unor masuri dedicate in mai multe departamente si au apreciat utilizarea inteligenta a procedurilor, inclusiv rafinarea si simplificarea acestora. Nu in cele din urma, au apreciat ca solutia de alarmare printr-un dispecerat unic la nivel national ar trebui implementata si de alte structuri similare, concluzionand ca: "intr-o piata sufocata de birocratie, simplificarea si unificarea procedurilor reprezinta un balon de oxigen pentru practicieni". Ne puteti descrie proiectul cu care v-ati inscris in competitia pentru premiile OSPA 2016?
Dorin Negoita:
La un moment dat, prioritatile managementului bancii in domeniul securitatii s-au inversat, elementele preponderent cantitative trecand in plan secundar, pentru a fi inlocuite de cele de ordin calitativ. Pe fondul unei abordari proactive a managementului SEC, a fost elaborat un plan de actiune multianual menit sa creasca sinergiile in cadrul sistemului de securitate si sa integreze modul de actiune al mai multor departemente si unificarea procedurilor.

( Citeste mai mult ...)» Interviu cu dl. Silvian Pena, Director General al Guard One, Membru al juriului OSPA 2017

Silvian Pena

OSPA: Ce inseamna premiile OSPA pentru piata serviciilor de securitate privata din Romania?
Silvian Pena: Daca in ultimii ani presa din Romania s-a concentrat mai degraba pe aspectele negative privind serviciile de paza (evaziune, furturi, s.a.m.d.), OSPA a adus in prim-plan si aspectele pozitive ale serviciilor de paza - in special - si ale industiei de securitate private, in general.

OSPA: Cum vi s-a parut Gala Premiilor OSPA din 2016?
Silvian Pena: O spun cu toata convingerea, Gala Premiilor OSPA a fost un eveniment profesional de exceptie deoarece a adus in acelasi loc nu numai furnizori de servicii de paza si de tehnica de securitate, dar si pe beneficiarii lor. Am avut Ziua Securitatii Private in Romania, am avut un seminar extrem de interesant despre calitatea serviciilor de securitate, despre bune practici, despre achizitiile in domeniul serviciilor de securitate, iar Gala de premiere i-a rasplatit pe cei mai buni dintre cei mai buni, o incununare a intregii zile. Ce ne puteam dori mai mult?


( Citeste mai mult ...)» Interviu cu dl. Stelian Arion, Director General al Secant Security, Membru al juriului OSPA 2017

Stelian Arion

OSPA: Cum apreciati initiativa aducerii Premiilor OSPA in Romania?
Stelian Arion: E o initiativa buna, este un proiect care inseamna foarte mult pentru vizibilitatea noastra, a celor care lucram in domeniul securitatii private. Este important ca un asemenea eveniment ne mobilizeaza pe cei care lucram in acest domeniu si, chiar daca unii nu au participat la editia din 2016, probabil ca se gandesc ca nu ar fi rau sa se implice in editiile viitoare. OSPA este genul de eveniment care ne ofera posibilitatea de a arata si celor din afara sectorului ca ceea ce facem este important pentru comunitate si ca putem fi mandri de aceasta. Pentru editia inaugurala, eu cred ca ne-am atins scopul.

OSPA: Cum a aratat OSPA 2016 din perspectiva unui jurat?
Stelian Arion: Este foate bine ca "am importat" din afara cu toate componentele programul OSPA, de la modul de organizare si pana la criterii de jurizare si la Gala de premiere, caci DA, noua inca ne plac mai mult lucrurile care se fac in afara, chiar daca in esenta ele sunt simple. Dar, atentie, chiar daca am spus ca lucurile sunt simple in esenta lor, aceasta nu inseamna ca a satisface criteriile de jurizare nu necesita un efort sustinut si un grad ridicat de pricepere.

( Citeste mai mult ...)» 06.07.2017 Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate

Pe data de 5 iulie 2017 a avut loc Adunarea Generala a Federatiei Serviciilor de Securitate in cadrul careia a fost prezentat raportul de activitate al Consiliului Director pentru perioada 2015-2017. De asemenea a fost aleasa conducerea organizatiei si au fost stabilite obiectivele pentru perioada 2017-2019.

Printre cele mai importante decizii ale Consiliului Director al Federatiei au fost mentionate constituirea comitetului sectorial pentru securitate privata la nivel de sector economic, celebrarea "Zilei Securitatii Private in Romania" in fiecare an la data de ....

( Citeste mai mult ...)» Interviu cu dl. Viorel Petcu - castigator al editiei OSPA 2016

Viorel Petcu

OSPA: Ce au insemnat Premiile OSPA pentru dumneavoastra si compania pe care o conduceti?
Viorel Petcu: Pentru noi, Premiile OSPA au insemnat un alt pariu, un pariu cu noi insine - in primul rand - si - in al doilea rand - cu specialistii din domeniul nostru. Am vrut sa vedem daca putem intra intr-o competitie organizata si jurizata dupa criterii internationale si sa castigam. Noi lucram intr-o zona extrem de nisata, a dezvoltarii de produs de tip COTS, unde interactiunea si feed-back-ul de la client sunt esentiale. Reactiile pe care le-am avut de la clientii nostri au fost intotdeauna pozitive, aprecierile lor fata de efortul nostru si fata de rezultate au fost bune, dar doream sa vedem cum performam si in raport cu criteriile setate de expertii din sectorul nostru de activitate. Am considerat inscrierea la Premiile OSPA ca o ridicare a stachetei profesionale, o verificare - daca vreti - a faptului ca suntem pe drumul cel bun. ......

( Citeste mai mult ...)» Comunicat despre prorogarea repetata a prevederilor HG 301/2012 referitoare la Evaluarea de Risc la Securitatea Fizica

FEDERATIA SERVICIILOR DE SECURITATE din Romania isi exprima preocuparea in legatura cu Prorogarea Repetata a Prevederilor HG 301/2012 referitoare la Evaluarea de Risc la Securitatea Fizica.

Prin amanarea repetata a intrarii in vigoare a prevederilor HG 301/2012 referitoare la Evaluarea de Risc la Securitate Fizica (EFRS) in fapt este amanata o punerea in aplicare a unei politici publice care in esenta este destinata sa contribuie in mod semnificativ la reducerea infractionalitatii in beneficiul intregii societati.

( Citeste mai mult ...)» Interviu cu dl. Constantin Iordache, Managing Partner Verifies, Membru al juriului OSPA 2017

Liviu Mateescu

OSPA: Cat de important este un Premiu OSPA pentru o firma de securitate din Romania?
Constantin Iordache: Castigarea unui premiu OSPA reprezinta o recunoastere obiectiva, facuta dupa criterii bine stabilite, folosite si in alte tari, a excelentei in profesie. In acest moment, cred ca este un curent, un trend, de a pune pret pe acest tip de validare din exterior. Una este sa spun eu despre mine ca sunt "cel mai bun", alta este sa spuna acest lucru despre mine clien?ii mei ?i cu totul si cu totul altceva este sa primesc recunoasterea - dupa un set de criterii standard la nivel mondial - a unui organism international independent. OSPA face exact acest lucru si intr-un fel in care nu s-a mai facut pana acum in Romania. Scepticismul unora, cum ca "ne-am adunat o mana de oameni ca sa ne mai dam niste premii intre noi" a fost spulberat de prima editie, care a demonstrat ca ......

( Citeste mai mult ...)» Interviu cu dl. Liviu Mateescu, Director General al Romano Electro (ROELSYSTEMS), Presedinte al Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate, Membru al juriului OSPA 2017

Liviu Mateescu

OSPA: Cum vi s-a parut Gala Premiilor OSPA 2016?
Liviu Mateescu: Gala a fost momentul culminant al unei competitii care a pus in centrul atentiei excelenta profesionala din domeniul securitatii private, iar premiile OSPA au rasplatit performanta romaneasca in domeniu prin raportare la o serie de criterii obiective. Premiile capata, astfel, o relevanta internationala.

OSPA: Cum a fost pentru competitori?
Liviu Mateescu: In prima instanta, cred ca multi au fost luati prin surprindere si termenele de depunere a canditaturilor au fost, poate, prea "din scurt", insa felul transparent si obiectiv in care s-a facut jurizarea si acordarea premiilor i-a convins pe multi de valoarea a ceea ce reprezinta, de fapt, ele: recunoaterea valorii muncii tale de catre ceilalti membri ai comunitatii de securitate privata din Romania. Premiile OSPA reprezinta pentru competitori o motivatie in plus pentru perfectionarea continua, iar valoarea lor simbolica este extrem de importanta. Da, un premiu OSPA conteaza.

( Citeste mai mult ...)» 22.05.2017

In data de 15 mai avut loc prima reuniune de lucru a juriului national al editiei 2017 a Trofeelor OSPA Romania Au fost prezentate procedurile de lucru si principiile jurizarii, un accent deosebit punandu-se in acest sens pe principiile care stau la baza procesului de jurizare in cadrul OSPA, respectiv, obiectivitatea, integritatea, independenta, impartialitate si egalitatea de tratament.

Din juriu fac parte personalitati si specialisti de marca precum: D-na Iolanda Staniloiu, dl. Gen. (r) Ion Popescu, dl. Liviu Mateescu, dl. Aurel Catrinoiu, dl. Alin Lupea, dl. Vasilica Istrate, dl. Stelian Arion, dl. Constantin Iordache, dl. Stelian Pena, dl. Rene Pasculescu si dl. Alexandru Costachi.

( Citeste mai mult ...)» Contributia Securitatii Private la Siguranta Publica in anul 2016

Conform datelor statistice prezentate de I.G.P.R. pentru anul 2016 personalul de paza angajat din Romania numara 110.576 de persoane, dintre care 1.298 sunt angrenati in misiuni comune cu politia nationala.

Totodata in sectorul securitatii private activeaza 6.830 de specialisti in tehnologie de securitate dintre care 3.573 sunt ingineri.

Au fost prevenite de agentii de securitate anul trecut un numar total de 18.574 de furturi dintre care 3.741 sustrageri (spargeri) din locuinte sedii de firme si unitati comerciale. In urma acestor actiuni agentii de securitate au predat organelor competente un numar de 16.673 de raufacatori. Valoarea bunurilor recuperate a crescut cu aproape 20% fata de anul trecut, ajungand la 7.773,510 lei.

In Centrele de Monitorizare si Receptie a Alarmelor au fost transmise 3.449.893 din care au fost confirmate 1.254.498. De asemenea au fost inregistrate 5.117 de fapte sesizate politiei prin sistemul SNAU 112 de catre angajatii companiilor de securitate privata.» Comunicat din 21.03.2017

In ziua de 21 martie a avut loc sedinta Consiliului Director al Federatiei Serviciilor de Securitate. Pe agenda discutiilor s-au aflat teme de actualitate referitoare la activitatea Federatiei precum si probleme ale industriei de securitate din Romania.

Primul punct pe ordinea de zi s-a referit la stadiul privind pregatirile pentru editia 2017 a Trofeelor OSPA pentru excelenta profesionala in securitate privata, care se va organiza in acest an la Bucuresti in data de 10 noiembrie. Gala premiilor OSPA va fi ....

( Citeste mai mult ...)» Sedinta Consiliului Director al F.S.S. - 09.01.2017

Consiliul Director al Federatiei Serviciilor de Securitate a dezbatut problema majorarii salariului minim pe economie si efectele sale negative asupra sectorului securitatii private, sector care se confrunta deja cu o crestere a costurilor cu forta de munca.

Dl. Gabriel Badea, presedintele FSS, a vorbit despre activitatea in grupurile de lucru de la Ministerul Muncii in legatura cu salariul minim garantat pe economie in vederea stabilirii unui mecanism transparent pentru identificarea valorii optime a salariului minim, mecanism care, din pacate, nu a putut fi stabilit. Trebuie mentionat ca a fost pentru prima oara cand reprezentantii industriei de securitate au avut ocazia sa-si faca ascultate punctele de vedere la un nivel guvernamental superior si ca din aceasta perspectiva se poate spune ca s-au creat premise favorabile pentru viitoare demersuri si initiative in folosul industriei.

( Citeste mai mult ...)» Federatia Serviciilor de Securitate din Romania si Outstanding Security Performance Awards (OSPA) lanseaza a doua editie a Premiilor OSPA in Romania

Dupa o editie inaugurala de succes, Federatia Serviciilor de Securitate este fericita sa anunte organizarea celei de-a doua Editii Trofeelor OSPA Romania 2017.

Inscrierile vor incepe la data de 15 Februarie, data limita pentru inscierea aplicatiilor fiind 30 iulie.

Finalistii de anul acesta vor fi anuntati la inceputul lunii octombrie.
( citeste mai mult )


» Cresterea salariului minim pe economie, o veste buna pe termen foarte scurt cu probleme majore pe termen lung

Masura cresterii an de an a pragului salariului minim nu are numai efecte pozitive dorite, ba din contra, va genera efecte negative serioase in domeniul serviciilor de securitate privata. Atat angajatii, cat si angajatorii, dar mai ales consumatorii de servicii si societatea in general vor resimti aceste efecte si iata de ce. (sursa: profit.ro)

Citeste mai mult:

http://www.profit.ro/opinii/cresterea-salariului-minim-pe-economie-o-veste-buna-pe-termen-foarte-scurt-cu-probleme-majore-pe-termen-lung-16548524

» Comunicat Agerpres

http://www.agerpres.ro/ots/2016/11/22/industria-de-securitate-privata-din-romania-si-a-desemnat-premiantii-in-cadrul-primei-editii-a-galei-serviciilor-de-securitate-13-55-50

» Comunicat AGA din 11.11.2016

In data de 11.11.2016 a avut loc sedinta Adunarii Generale Extraordinare a Asociatilor Federatiei Serviciilor de Securitate, in sala Galati a hotelului JW Marriott. Lucrarile sedintei au fost conduse de catre Domnul Gabriel Badea - Presedinte F.S.S.

In cadrul sedintei au fost aprobate modificari ale statutului Federa?iei si au fost validati dl. Bogdan Sovar ca membru si dl. Marius Grigore ca membru supleant al Consiliului Director din partea Patronatului Serviciilor de Securitate.

De asemenea a fost stabilita data de 11 noiembrie pentru a sarbatori in fiecare an Ziua Securitatii Private in Romania.

» Comunicat CD din 27.10.2016

In data de 27.10.2016 a avut loc sedinta Consiliului Director al Federatiei. Lucrarile sedintei au fost conduse de catre Domnul Gabriel Badea - Presedinte F.S.S.

Principalul subiect al Consiliului Director a fost pregatirea Adunarii Generale Extraordinare a Federatiei si a evenimentelor din cadrul Zilei Securitatii Private in Romania pe data de 11 noiembrie, seminarul Best Value "Achizitia serviciilor de securitate privata pe criterii de calitate" pentru promovarea manualului elaborat de CoESS si UniEuropa si finantat de Comisia Europeana, precum si a primei editii a Galei de decernare a premiilor pentru excelenta profesionala in securitate, OSPA Romania (Outstanding Security Performance Awards).

» Comunicat de presa FSS-OSPA din 05.09.2016

Prima editie a Galei de decernare a Trofeelor OSPA pentru Excelenta Pofesionala in Securitatea Privata va avea loc pe 11 noiembrie 2016 la Bucuresti, Hotel JW Marriott Grand Hotel, in cadrul manifestarii „Ziua Securitatii Private” in Romania, organizata de catre Federatia Serviciilor de Securitate (FSS). Romania este cea de-a sasea tara intrata in circutul OSPA dupa ce, pana in prezent, au avut loc Gale OSPA in Australia, Germania si Norvegia. Din circuitul OSPA mai fac parte Marea Britanie, Nigeria, Polonia si Statele Unite.

Programul OSPA a fost dezvoltat in Marea Britanie de un grup de cercetatori din domeniile managementului riscului si criminologiei. OSPA (The Oustanding Private Security Awards) adica Trofeele pentru Excelenta Pofesionala in Securitatea Privata, este singurul program independent si obiectiv, creat pe baze stiintifice care recunoaste si recompenseaza performanta si excelenta profesionala a specialistilor care lucreaza in domeniul securitatii private.
( citeste mai mult )

» Comunicat AGA din 27.05.2016

La data de 27.05.2016 a avut loc sedinta Consiliului Director al Federatiei, lucrarile sedintei au fost conduse de catre Domnul Gabriel Badea - Presedinte F.S.S.

La primul punct pe ordinea de zi, membrii au prezentat ultimele activitati semnificative din cadrul entitatilor pe care le reprezinta.

S-au discutat apoi modificarile propuse de catre PSS pentru statutul federatiei. Aceste propuneri vor fi supuse aprobarii unei Adunari Generale Extraordinare in luna noiembrie.

In continuare domnul Badea a prezentat stadiul proiectelor si a problemelor curente referitoare la strategia de aparare privitor la investigatia Consiliului Concurentei, a Grupurilor de lucru referitoare la modificarile legislative, la combaterea concurentei neloiale si a preturilor de dumping.

O alta tema de discutie a fost lansarea Trofeului pentru Excelenta Profesionala (OSPA) in domeniul securitatii private si deschiderea inscrierilor pentru toate categoriile. Gala de decernare a premiilor este programata pe 11 noiembrie 2016.

» Comunicat AGA din 05.05.2016

La data de 05.05.2016 a avut loc sedinta Adunarii Generale a Federatiei Serviciilor de Securitate (FSS). Dl. Gabriel Badea, presedintele Federatiei a prezentat activitatea organizatiei in 2015, activitate centrata pe indeplinirea unor obiective legate de reprezentativitate, de perfectionarea cadrului legislativ si de imbunatatirea mediului de afaceri al industriei de securitate privata.

Presedintele FSS a aratat ca au fost numiti reprezentanti ai Federatiei in Comisiile de Dialog Social de la M.A.I., Ministerul pentru Societatea Informationala, Autoritatea pentru Achizitii Publice si 14 prefecturi judetene....
( citeste mai mult )

» Anunt

Au inceput inscrierile pentru trofeele OSPA Romania 2016!
Gala festiva va avea loc pe 11 Noiembrie 2016. In primul an de la lansarea programului in Romania vor fi acordate trofee OSPA pentru urmatoarele categorii :

    Trofeul OSPA - Manageri de Securitate (in house)
    Trofeul OSPA - Instalatori/Integratori Sisteme de Securitate
    Trofeul OSPA - Agenti de Securitate
    Trofeul OSPA - Consultanti de Securitate (Evaluatori de Risc la Securitate Fizica)

Pentru mai multe informatii si inscrieri va rugam click aici

» Comunicat CD 04 02

La data de 04.02.2016 a avut loc sedinta Consiliului Director al Federatiei, lucrarile sedintei au fost conduse de catre Domnul Gabriel Badea - Presedinte F.S.S.

La primul punct pe ordinea de zi, Dl. Presedinte a informat membrii Consiliului Director in legatura cu actiunea initiata de Consiliul Concurentei impotriva Federatiei Serviciilor de Securitate. In acest sens dl. Badea a aratat ca a informat oficial CoESS despre aceasta situatie si ca in cadrul discutiilor purtate la Bruxelles a primit toate asigurarile de sprijin si suport in demersurile pe care FSS le face pentru clarificarea si inlaturarea suspiciunilor Consiliului Concurentei fata actiunile publice ale FSS pentru promovarea criteriilor legale, de calitate si profesionalism in selectia si achizitia serviciilor de securitate privata. De asemenea Consiliul Director a aprobat inceperea colaborarii cu casa de avocatura Udrescu in cadrul investigatiei Consiliului Concurentei.

( citeste mai mult )

» Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate 09.02.2016

In conformitate cu ordinul nr. 38/19.01.2016 Federatia Serviciilor de Securitate face obiectul unei investigatii a Consiliului Concurentei. In opinia inspectorilor autoritatii mai sus mentionate prin campania sa de promovare a unui climat de concurenta loiala si corecta, de respectare a legalitatii si a bunelor practici si de etica profesionala pe piata serviciilor de securitate, Federatia ar fi incalcat Legea Concurentei, respectiv art. 5 al. 1.

Avand in vedere cele de mai sus, facem cunoscut urmatoarele :

( citeste mai mult )

» Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate

La data de 7 octombrie 2015 a avut loc Sedinta Consilului Director Al Federatiei Serviciilor de Securitate din Romania.

In prima parte a intalnirii au fost trecute in revista activitatile, programele si proiectele aflate in derulare la nivelul organizatiilor membre ale Federatiei dintre care, cele mai importante sunt prezentate in continuare.
La nivelul PSS, dl. presedinte I. Popescu a evidentiat in principal, activitatea pe linia standardelor ocupationale precum si initiativa organizarii unei campanii anti-dumping in serviciile de securitate pentru care a fost cerut sprijinul I.G.P.R. De asemenea P.S.S. s-a adresat Ministerului Muncii .....

( citeste mai mult )

» Comunicat Federatia Serviciilor de Securitate
In data de 15 septembrie 2015, Tribunalul Municipiului Bucuresti a admis cererea Confederatia Patronala din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania (CONPIROM) privind acordarea reprezentativitatii la nivel national conform Legii nr 62/2011. Federatia Serviciilor de Securitate, membra CONPIROM, doreste sa felicite Confederatia pentru reusita sa.

» “Evolve 2 Advance” - International Buyer Program
In perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2015, in Anaheim - California, Statele Unite ale Americii va avea loc cea de 61-a editie a Targului Expozitional de Securitate Privata “Evolve 2 Advance”. Manifestarea care reuneste peste 600 de standuri expozitionale si va gazdui peste 200 de seminarii educationale in domeniul securitatii private, este organizata sub egida prestigioasei organizatii profesionale ASIS International.
Detalii in legatura cu evenimentul si inregistrarea in vederea participarii se pot gasi accesand link-ul :
https://www.securityexpo.org/Pages/default.aspx
In scopul stimularii schimburilor economice si comerciale internationale, Departamentul de Comert al Statelor Unite a demarat „International Buyer Program” - un program menit sa faciliteze participarea vizitatorilor internationali la evenimentul mai sus amintit.
Participantii inscrisi in acest program vor beneficia de o serie de facilitati precum accesul liber in incinta expozitionala, accesul liber la o serie de seminarii, facilitarea intalnirilor de afaceri s.a.
Pentru lista completa a facilitatilor oferite de International Buyer Program va rugam sa accesati link-ul :
https://securityexpo.asisonline.org/International-Buyer-P
International Buyer Program este disponibil si pentru Romania prin intermediul Serviciul de Comert din cadrul Ambasadei SUA de la Bucuresti care de asemenea poate oferi suport celor interesati in privinta formalitatilor si a altor aspecte care tin de organizarea deplasarii si vizitei.
Pentru informatii suplimentare si pentru inscrierea in International Buyer Program puteti trimite mesajele dvs la adresa de e-mail :
office@fss.org.ro, Monica.Eremia@trade.gov


pret

» COMUNICAT:
MANUALUL EUROPEAN PENTRU ACHIZITIA DE SERVICII DE SECURITATE DE CALITATE
In ziua de 12 iunie a.c la hotelul JW Marriot din Bucuresti a avut loc lansarea oficiala a Manualului European pentru Achizitia de Servicii de Securitate de Calitate, in cadrul unui seminar privind calitatea in serviciile de securitate privata Manifestarea a fost organizata de catre Federatia Serviciilor de Securitate (FSS) si Directia de Ordine Pubilica din cadrul IGPR cu sprijinul Conefederatiei Europene a Serviciilor de Securitate (CoESS) si al Asociatiei Romane a Industriei de Securitate (ARIS) membra a CoESS.
Confederatia Europeana a Serviciilor de Securitate a fost reprezentata de Eduardo Cobas Urcelay membru in Consiliul Director.
Manualul se adreseaza in principal achizitorilor si beneficiarilor de servicii de securitate privata carora le furnizeaza un volum bogat de informatii privind organizarea licitatiilor si selectiilor de oferte de servicii pe principii si criterii de calitate si nu exclusiv pe principiul "celui mai mic pret" asa cum se practica in acest moment.
Calitatea serviciilor va fi criteriul cu ponderea cea mai mare in atribuirea contractelor publice incepand cu aprilie 2016 atunci cand este termenul limita pentru transpunerea in legislatia nationala a Directivei Europene pentru Achizitii Publice (2014/24 CE).
Asa cum a fost prezentat in cadrul seminarului, manualul subliniaza legatura indisolubila intre calitatea serviciilor si deplina respectare a legalitatii din domeniul muncii si domeniul fiscal si de asemenea respectarea cadrului legal de reglementare al securitatii private.
Fenomene de munca nedeclarata si nefiscalizata, concurenta neloiala si evaziune fiscala sunt frecvent asociate cu ofertele nejustificat de mici ale unor furnizori din domeniul securitatii private, oferte care nu respecta nici legislatia si nici standardele si bunele practici privind calitatea serviciilor si nu sunt sustenabile din punct de vedere economic.
In conditiile in care de la 1 Iulie salariul minim garantat in Romania va creste pana la 1050 lei, conform simularilor efectuate de Federatia Serviciilor de Securitate, pentru un serviciu realizat cu deplina respectare a legislatiei tariful nu poate fi mai mic de 9,95 LEI iar pentru un serviciu realizat cu respectarea unor criterii minimale de calitate asa cum sunt recomandate de Manulul European, tariful nu poate fi mai mic de 11,45 LEI.
Rezulta ca incepand de luna viitoare, orice furnizor care isi ofera serviciile sub un tarif orar de 11,45 LEI indica faptul ca aceste servicii nu vor fi realizate in conditii de minima calitate iar serviciile oferite la un tarif orar mai mic de 9,95 lei pot fi suspectate in mod legitim ca nu sunt realizate in conditii de legalitate deplina.
Nu in ultimul rand insa a fost subliniat faptul ca salarizarea agentilor de securitate la nivelul salariului minim pe economie nu este de natura sa constituie un factor motivational care sa stimuleze performanta si angajamentul fata de calitate. Manualul "Achizitionarea de servicii de securitate privata de calitate", a fost dezvoltat de catre un colectiv de specialisti din cadrul Confederatiei Serviciilor de Securitate Europene (CoESS) in colaborare cu cea mai importanta federatie sindicala europeana din domeniul serviciilor UNI-Europa, sub patronajul si cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.
Seminarul face parte dintr-o campanie de promovare a calitatii si respectarii legii in serviciile de securitate, derulata de Federatia Serviciilor de Securitate in colaborare cu Directia de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

» La data de 12 mai 2015 a avut loc SEDINTA CONSILIULUI DIRECTOR AL FEDERATIEI SERVICIILOR DE SECURITATE din Romania
Printre cele mai importante puncte aflate pe agenda discutiilor s-au aflat:

 • Stadiul procesului de modificare a HG 301/2012;
 • Stabilirea principiilor de lucru in proiectul privind elaborarea unei noi legi a securitatii private derulat de Federatie impreuna cu IGPR in baza protocolului de colaborare;
 • Proiectul codului etic de conduita profesionala si in afaceri in industria de securitate privata;
 • Participarea in Comitetul Tehnic pentru elaborarea standardului ISO TC 292 (Sandardizarea in serviciile civile de securitate privata);
 • Stadiul implementarii proiectului OSPA pentru recunoasterea excelentei profesionale in securitate privata.
 • De asemenea Consiliul Director a luat act faptul ca dl. Dan Alistar, membru supleant este in imposibilitatea de a mai indeplini functii in cadrul Federatiei, urmand ca PSS sa desemneze un inlocuitor.

» FSS - IGPR: Protocol de Colaborare Privind Apararea Proprietatii Publice si Private si Protectia Bunurilor Valorilor si Protectia Personala.
In ziua de 29 aprilie a.c. la sediul IGPR a avut loc o intalnire intre conducerea Directiei de Ordine Publica si o delegatie FSS. Din partea DOP a participat domnul Director al Directiei de Ordine Publica, Cms. Sef Cornel Ciocoiu, Dl. Director Adjunct, Cms. Sef. Mihai Pruteanu, dl. Cms. Sef Aurel Catrionoiu - Sef Serviciu Sisteme de Securitate. Delegatia FSS a fost constituita din dl. Presedinte Gabriel Badea, dl. Ion Popescu, vicepresedinte, dl. Nicolae Ungar - membru in Consiliul Director al Federatiei. A mai participat si Dl. Lazar Chiriac, secretar PSS.

( citeste mai mult )

» In data de 26 martie 2015, la Hotel JW Marriott din Bucuresti a avut loc Adunarea Generala a membrilor Federatiei Serviciilor de Securitate. Cu aceasta ocazie s-au desfasurat alegerile bi-anuale pentru structurile de conducere ale Federatiei. Astfel din Consilul Director fac parte d-nii Stelian Arion, Nicolae Ungar, Silivian Pena, Florin Beiu, Liviu Vladulescu, Nicusor Raducanu in calitate de membrii activi. D-nii Rene Paculescu, Nicolae Sararu si Dan Alistar au fost alesi ca si membrii supleanti ai Consiliului Director ai Federatiei. Pentru pozitiile de vicepresedinti ai Federatiei au fost alesi d-nii Ion Popescu si Liviu Mateescu.

( citeste mai mult )

» La data de 12.03.2015 a avut loc sedinta extraordinara a Consiliului Director Lucrarile sedintei au fost conduse de catre Domnul Gabriel Badea - Presedinte F.S.S.

La sedinta au participat membrii consiliului director, domnii: Ion Popescu (P.S.S.) -Vicepresedinte, Liviu Mateescu (A.R.T.S.) -Vicepresedinte, Silvian Pena (P.S.S.), Liviu Vladulescu ( A.R.I.S.), Stelian Arion (A.R.T.S.), Niculae Ungar (A.R.T.S.), Florin Beiu (P.S.S.)

( citeste mai mult )

» Comunicat

In data de 19 februarie a avut loc sedinta Consiliului Director al CONPIROM (Confederatia Patronala din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania) in cadrul careia a fost votata in unanimitate afilierea Federatiei Serviciilor de Securitate la aceasta confederatie patronala.

» In ziua de 9 februarie 2015, la hotelul JW Marriott din Bucuresti a avut loc sedinta Consiliului Director al Federatiei Serviciilor de Securitate (FSS) din Romania, prezidata de Domnul Gabriel Badea - Presedinte F.S.S. La sedinta au participat Domnii: Ion Popescu (P.S.S.) -Vicepresedinte, Silvian Pena (P.S.S.), Nicusor Raducanu (A.R.I.S.), Liviu Vladulescu (A.R.I.S.), Stelian Arion (A.R.T.S.), Nicolae Ungar (A.R.T.S.) si d-na Luminita Barbu - secretariat. Pe ordinea de zi au fost urmatoarele:

 1. Prezentare Dl Prof. Dr. Martin Gill - initiatorul Proiectului OSPA (Trofeul pentru Excelenta Profesionala in Securitate),
 2. Dezbateri stadiu proiecte pe linie legislativa

( citeste mai mult )

» In ziua de 12 Decembrie 2014, la hotelul JW Marriott din Bucuresti a avut loc sedinta Consiliului Director al Federatiei Serviciilor de Securitate (FSS) din Romania, prezidata de Domnul Gabriel Badea - Presedinte F.S.S. La sedinta au participat Domnii: Ion Popescu (P.S.S.) -Vicepresedinte, Silvian Pena (P.S.S.),Florin Beiu (P.S.S.), Nicusor Raducanu (A.R.I.S.), Liviu Vladulescu (A.R.I.S.), Stelian Arion (A.R.T.S.), Liviu Mateescu (A.R.T.S.), Nicolae Ungar (A.R.T.S.) si d-na Luminita Barbu - secretariat. Pe ordinea de zi au fost urmatoarele:

 1. Activitati in cadrul asociatiilor membre (Tour de table);
 2. Validare cvorum - aspecte organizatorice si statutare;
 3. Dare de seama FSS (activitati derulate de la ultima sedinta CD)
 4. Proiecte in lucru;
 5. Cooperare structuri asociative;
  1. Prezentare ARSS;
  2. Prezentare CONPIROM;
 6. Diverse

( citeste mai mult )

» Prin adresa 998270/S3/28.11.2014, Directia de Ordine Publica (DOP) din cadrul IGPR transmite ca este de acord cu punctul de vedere al Federatiei Serviciilor de Securitate (FSS) privind modificarea unor prevederi ale HG 301/2012 respectiv, Art. 2, al. 3; art. 4, al. 1; art. 9, al. 2; art. 20, al. 5; art. 20, al. 3, lit. j; art.29; art. 43; art. 50, al. 3; art. 50, al. 2; art. 75; art.78, al. 1; art.88; art. 1, al. 4, Anexa 3;

Astfel IGPR/DOP raspunde pozitiv petitiei catre Ministerul Afacerilor Interne, inaintata la data de 24 octombrie 2014 de catre FSS in conformitate cu art. 51 din Constitutia Romaniei.

Propunerile de modificare au fost realizate cu consultarea reprezentantilor asociatiilor membre FSS, in cadrul Comisiei Federale pentru Probleme Legislative si au fost aprobate in cadrul Consiliului Director al Federatiei.

Au fost vizate spre modificare prevederile care generau un surplus de sarcini adminstrative si costuri nejustificate operatorilor din domeniu sau puteau genera efecte negative in plan economic si social.

Fundamentarea propunerilor a fost facuta in baza Legii 24/2000 privind privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative si in conformitate cu Recomandarile Consiliului OECD pentru Politicile de Regelementare si Buna Guvernare publicate in anul 2012.

IGPR urmeaza sa formuleze in urmatoarea perioada proiectul de modificarea a HG 301/2012 pe care il va promova pentru aprobare dupa o ultima consultare cu FSS.

Modificarile vor intra in vigoare numai dupa ce vor fi publicate in Monitorul Oficial.

Pana in momentul publicarii modificarilor, HG 301/2012 ramane in vigoare in forma actuala nemodificata.

» Manualul pentru Achizitionarea Serviciilor de Securitate de Calitate are site propriu.

In cadrul campaniei pentru promovarea calitatii in securitatea private, incepand cu data de CoESS a lansat si a pus la dispozitia celor interesati website-ul http://www.securebestvalue.org/ dedicat manualului pentru Achizitionarea de Servicii de Securitate de Calitate.
Website-ul continte versiuni ale manualului in 14 limbi oficiale ale Uniunii Europene printre care si limba romana. De asemenea sunt disponibile si grile de evaluare a ofertelor de servicii si este prezentat modul de folosire a acestora.
Manualul, Achizitionarea de Servicii de Securitate de Calitate a fost lansat pe data de 6 noiembrie 2014 in cadrul unui seminar organizat la Bruxelles. A fost realizat de Confederatia Europeana a Seviciilor de Securitate (CoESS) impreuna cu organizatia sindicala Internationala UNI Europa si cu suportul Comisiei Europene. Cu ajutorul acestuia, autoritatile publice dar si beneficiari din mediul privat pot acum sa evalueze calitatea serviciilor de securitate in mod obiectiv si pe criterii de calitate profesionale. In conformitate cu prevederile noii Directive Europene pentru Achizitii Publice (24/2014 CE), contractele publice nu mai pot fi atribuite doar pe criteriul celui mai mic pret ci pe baza celui mai avantajos raport calitate pret (cea mai avantajoasa oferta economica).
Varianta in limba romana a manualului este deja publicata pe site-urile www.fss.org.ro si www.arisonline.ro

» Minuta Intlanire de Lucru FSS -DOP/IGPR

Vineri 4 decembrie 2014, la sediul IGPR a avut loc o intalnire cu caracter consultativ intre o delegatie a Federatiei Serviciilor de Securitate si conducerea Directiei de Ordine Publica din cadrul IGPR.
Delegatia Federatiei a fost compusa din : Badea Gabriel, Liviu Mateescu si Chiriac Lazar.
Din partea IGPR discutiile au fost conduse de dl. Comisar-sef Cornel Ciocoiu, Imputernicit Director al Directiei de Ordine Publica. Au participat dl. Comisar-sef Aurel Catrinoiu, Comisar-sef Crisitian Maierean si subcomisar George Dumitru.
In cadrul intalnirii a fost prezentata strategia de actiune Federatiei pentru imbunatatirea mediului concurential si de afaceri in domeniul industriei de securitate precum si pentru perfectionarea cadrului legislativ. In acest context, dl. Badea a prezentat Manualul CoESS pentru Achizitia de Servicii de Securitate de Calitate si actiunile pe care Federatia le va intreprinde pentru distribuirea si popularizarea manualului in randul beneficiarilor de servicii de securitate atat din mediul public cat si din mediul privat.
De asemenea, dl. Badea a subliniat interesul pe care Federatia il are in a grabi pe cat posibil transpunerea in legislatia nationala a Directivei Europene 24/2014 CE privind achizitiile publice prin care se elimina criteriul “pretul cel mai mic” in atribuirea de contracte publice.
Totodata, avand in vedere interesele comune pe care Federatia si institutia responsabila de domeniu le au in aplicarea consistenta si echilibrata a cadrului de reglementare specific, a fost adusa in discutie posibilitatea mentinerii unui program sistematic si regulat de consultari reciproce si actiuni de informare.
Dl. Ciocoiu si-a exprimat interesul pentru existenta unui program de consultari si discutii sistematice cu Federatiei Serviciilor de Securitate atat la nivel central dar si in teritoriu. A subliniat ca astfel de activitati ar trebui sa se desfasoare pe baza unor agende de probleme concrete.
Domnia sa a adus de asemenea in discutie problema protocolului de colaborare intre FSS si IGPR care a revenit in actualitate si care ar trebui sa fie semnat in urmatoarea perioada. De asemenea, a insistat insa ca semnarea documentului sa fie urmata de punerea la punct a unor mecanisme de lucru care sa transpuna in realitate dezideratele protocolului. Dl. Badea precizat ca FSS va inainta propuneri pentru initierea unor astfel de mecanisme de lucru.
Nu in ultimul rand dl. comisar sef Cornel Ciocoiu si-a facut cunoscuta speranta ca intr-un interval de timp rezonabil (sfarsitul anului 2015) sa reusim sa promovam impreuna, Federatia si DOP, un nou proiect de lege a securitatii private care sa raspunda mult mai bine la conditiile actuale si sa contina mecanisme flexibile de adaptare la dinamica schimbarilor pe toate planurile care pot avea loc la nivelul societatii la un moment dat.

» PUBLICAREA MANUALULUI CoESS - UNI Europa pentru
ACHIZITIA DE SERVICII DE SECURITATE DE CALITATE

      In data de 6 noiembrie 2014, Confederatia Europeana a Serviciilor de Securitate (CoESS) si organizatia sindicala internationala UNI-Europa, cu suportul Comisiei Europene au realizat Manualul pentru
„Achizitionarea de Servicii de Securitate Privata de Calitate”
Manualul a fost prezentat pentru prima oara la Bruxelles in data de 6 noiembrie 2014 in cadrului un seminar dedicat la care au partcipat reprezentanti ai organizatiilor profesionale, patronate si sindicate din industria de securitate din tari ale Uniunii Europene, reprezentanti ai unor organizatii profesionale din sectoare beneficiare ale serviciilor de securitate privata, precum si oficiali ai Comisiei Euoropene.
Romania este reprezentata la CoESS prin Asociatia Romana a Industriei de Securitate (ARIS). Din partea ARIS la evenimentul de la Bruxelles a participat dl. Gabriel Badea care in acest moment indeplineste si functia de presedinte al Federatiei Serviciilor de Securitate din Romania.
Conceput ca un instrument util pe care autoritati publice sau intreprinzatori privati pot sa-l foloseasca atat in faza de concepere a caietelor de sarcini pentru licitatiile de achizitii de servicii de securitate privata, dar si in faza de atribuire a contractelor, astfel selectand furnizorul care poate oferi servicii la cel mai bun raport calitate-pret, in spiritul prevederilor Directivei 24/2014 CE.

Manualul prezinta informatiile relevante pentru indrumarea unui achizitorilor si beneficiarilor de servicii de securitate privata, urmarind pasii ce trebuie facuti pentru incheierea unui contract de furnizare de servicii avantajos, la un raport optim de calitate si pret.

Manualul CoESS - UNI Europa a fost realizat cu suportul Comisiei Europene si este publicat in 14 limbi oficiale ale Uniunii Europene, inclusiv in limba romana. El va putea fi accesat pe site-urile Asociatiei Romane a Industriei de Securitate, Federatiei Serviciilor de Securitate. De asemenea incepand cu data de 15 noiembrie este preconizata lansarea unui website dedicat acestui manual.
Federatia Serviciilor de Securitate se va implica in diseminarea si promovarea manualului catre autoritatile publice relevante cat si organizatii private interesate.

» Comunicat 27.10.2014

     In ziua de 27 Octombrie 2014, la hotelul JW Marriott din Bucuresti a avut loc sedinta Consiliului Director al Federatiei Serviciilor de Securitate (FSS) din Romania.
Sedinta a fost prezidata de Domnul Gabriel Badea - Presedinte F.S.S.
La sedinta au participat Domnii: Ion Popescu(P.S.S.) -Vicepresedinte, Silvian Pena(P.S.S.),Florin Beiu(P.S.S), Nicusor Raducanu (A.R.I.S.), Liviu Vladulescu (A.R.I.S.), Stelian Arion (A.R.T.S.), Lazar Chiriac (P.S.S.)-Invitat si d-na Luminita Barbu - secretariat.

Cu aceasta ocazie au fost discutate aspecte privind stadiul ... (citeste comunicatul in format PDF)

» In zilele de 9-10 Octombrie a avut loc la Londra, Adunarea Generala a   Confederatiei Europene a Serviciilor de Securitate (CoESS).

     Pe agenda evenimentului s-au aflat teme de mare interes pentru industria si piata securitatii private printre care trebuie mentionate: Proiectul Manualului CoESS pentru „Achizitionarea de Servicii de Securitate Privata de Calitate”, precum si cel al Indrumarului CoESS pentru transpunerea Directivei Europene 24/2014 CE pentru achizitiile publice in legislatia nationala a tarilor membre ale Uniunii Europene (UE). De asemenea a fost dezbatut si Raportul CoESS privind stadiul proiectului privind reglementarea si limitarea raspunderii civile contractuale a furnizorilor din domeniul industriei de securitate privata. Pentru mai multe detalii accesati www.arisonline.ro

» ISO/PC 284 - sistem de management al calitatii operatiilor de securitate
Confederatia Europeana pentru Servicii de Securitate (CoESS), a carei membru este si A.R.I.S., lucreaza impreuna cu reprezentanti ai Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO) la dezvoltarea unui Standard privind sistemul de management al calitatii operatiilor de securitate. Vom revenii cu mai multe detalii curand.

logo » Anul acesta Federatia Serviciilor de Securitate implineste 5 ani de activitate! Au fost 5 ani dedicati dezvoltarii si eficientizarii serviciilor de securitate, de sustinere si promovare a industriei securitatii private. Multumim membrilor nostrii pentru sprijin si implicare!

» Miercuri, 16 iule 2014, a avut loc sedinta Comisiei Federale pentru Probleme Legislative in cadrul careia, printre alte subiecte dezbatute, s-a finalizat proiectul privind modificarea articolelor din HG 301/2012 care afecteaza mediul de afaceri avand consecinte economice, sociale si de mediu. Dl. Badea, presedinte F.S.S. va prezenta modificarile propuse unui avocat specializat in drafting legislativ pentru a le da o forma juridica, apoi vor fi supuse aprobarii Consiliului Director in vederea inaintarii adresei catre M.A.I.

» La data de 5 iunie 2014 au avut loc sedintele Consiliului Director al FSS si Comisiei Federale pentru Probleme Legislative avand ordinea de zi comuna, respectiv:

 • Discutarea si validarea propunerilor de amendare ale prevederilor HG 301/2012;
 • Stadiul verificarii Standardului Ocupational pentru ocupatia de Evaluator de Risc la Securitatea Fizica, conform noilor reglementari ale A.N.C.;
 • Discutarea scrisorii de intentie privind Protocolul de colaborare cu Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”;
 • Informare privind activitatile si proiectele curente ale asociatiilor membre FSS (Tour de table);
 • Discutii.

La sedinta au participat urmatorii:
Domnul Vicepresedinte Ion Popescu - P.S.S.
Domnul Silvian Pena - P.S.S.
Domnul Florin Beiu - P.S.S.
Domnul Liviu Vladulescu - A.R.I.S.
Domnul Stelian Arion - A.R.T.S.
Domnul Vicepresedinte Silviu Clep - A.R.T.S.
Domnul Lazar Chiriac - P.S.S.
Sedinta a fost condusa de Presedintele Federatiei dl. Gabriel Badea.

In cadrul sedintei s-au adoptat printre altele urmatoarele decizii:
O parte din articolele HG 301/2012 vor fi propuse spre a fi modificate, discutiile privind acestea vor fi reluate in cadrul sedintelor Comisiei Federale. Articolele supuse discutiilor fiind doar acelea care afecteaza mediul de afaceri avand consecinte atat economice cat si sociale.
In urma discutiilor avute in cadrul A.R.T.S. cu participarea Dlui Voivozeanu - P.S.S., s-a aprobat forma actualizata a Standardului Ocupational pentru ocupatia de Evaluator de Risc la Securitatea Fizica urmand a fi depus la sediul A.N.C.

» Hotararea nr. 361/2014 privind modificarea Hotararii Guvernului nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor
In vigoare de la 09.05.2014
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 343 din 09.05.2014.
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Hotararea Guvernului nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a
Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, publicata in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 335 din 17 mai 2012, cu modificarile ulterioare, se
modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 7, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2015, modul de functionare a unitatilor prevazute la art. 2 alin.
(1) din Legea nr. 333/2003, republicata, a societatilor specializate de paza si protectie si a celor care
desfasoara activitati de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarmare impotriva
efractiei, licentiate pana la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, precum si a dispeceratelor de
monitorizare a sistemelor de alarmare, infiintate pana la aceeasi data, trebuie sa fie potrivit cerintelor
stabilite in normele metodologice aprobate prin prezenta hotarare."
2. La Normele metodologice, la articolul 2, alineatul (4) va avea urmatorul cuprins:
(4) Pana la implinirea termenului prevazut la art. 7 alin. (1) din prezenta hotarare, analizele de risc pot fi
elaborate de specialisti cu o vechime in domeniul evaluarii riscului la securitatea fizica mai mare de 5 ani."

PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA
Contrasemneaza:
Viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne,
Gabriel Oprea
Ministrul muncii, familiei,
protectiei sociale si persoanelor varstnice,
Rovana Plumb

» In data de 09 aprilie 2014, in Bucuresti la Hotelul JW Marriott, a avut loc Adunarea Generala a Federatiei Serviciilor de Securitate.
Adunarea a avut urmatoarea ordine de zi:

 1. Raportul de activitate;
 2. Raportul Comisiei de Cenzori;
 3. Aprobarea celor doua rapoarte de catre Adunarea Generala;
 4. Prezentarea si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul in curs;
 5. Modificari ale actului constitutiv
 6. Aderarea la o Confederatie Patronala;
 7. Discutii libere.

In deschidere dl. Presedinte Gabriel Badea a prezentat raportul de activitate si stadiul realizarii obiectivelor federatiei, activitatile desfasurate in cadrul Consiliului Director, in Comisia Federala pentru Probleme de Legislatie (CFPL) precum si in Grupul de Lucru pentru Mediul Concurential si de Afaceri (GLMCA). De asemenea s-a prezentat stadiul demersurilor pentru obtinerea reprezentativitatii legale la nivel de ramura economica.
Au fost prezentate si adoptate obiectivele asumate pentru urmatoarea perioada (2014-2015) dupa cum urmeaza:

 1. Promovarea unor propuneri de modificare a HG 301/2012, respectiv eliminarea sau modificarea unor prevederi actuale care au un impact negativ semnificativ din punct de vedere economic si social.
 2. Promovarea unui set de criterii obiective de evaluarea calitatii serviciilor de securitate privata in spiritul Directivei Europene 2014/24/EU privind achizitiile publice.

De asemenea a fost prezentat raportul comisiei de cenzori si s-a adoptat bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2014.
Nu au fost adoptate modificari la actul constitutiv iar decizia de aderare la o confederatie patronala a fost amanata.


» Securitatea privata 2013:

 • obiective asigurate=24.855
 • total agenti angajati= 129.656;
 • total sustrageri depistate= 15.771
 • din care:
 • 13.351 cu prinderea autorilor;
  2.420 fara prinderea autorilor;

  DISPECERATE AVIZATE= 376

  • obiective monitorizate= 118.541
  • total alarme receptionate confirmate=398.283;
  • alarme efractie= confirmate-145.740 
  • alarme panica=confirmate -117.181
  • fapte sesizate prin SNUAU 112= 5.179
  • total sustrageri depistate =3524
   • cu prinderea autorilor =2543
   • fara prinderea autorilor=981
  • persoane predate politiei = 3.628;
  • tentative de furt= 1.820.

  » In data de 05.02.2014 a avut loc sedinta Consiliului Director al F.S.S. cu urmatoarea ordine de zi:
  1. Aderare la o federatie patronala;
  2. Informarea privind activitatile si proiectele curente ale asociatiilor membre ale FSS (Tour de table);
  3. Raport de activitate structuri de lucru;
  4. Obtinere reprezentativitate;
  5. Situatia financiara;
  6. Discutii.
  La sedinta au participat: domnul Gabriel Badea -Presedinte; domnul Lazar Chiriac, imputernicit al P.S.S.; domnul Vicepresedinte Silviu Clep - A.R.T.S.; domnul Silvian Pena - P.S.S.; domnul Florin Beiu - P.S.S.; domnul Liviu Vladulescu - A.R.I.S.; domnul Stelian Arion - A.R.T.S.; domnul Adrian Baciu - A.P.C.S.
  In cadrul sedintei s-au adoptat, printre altele, urmatoarele decizii:
  - Decizia de aderare la o Confederatie Patronala va fi supusa dezabaterii si votului Adunarii Generale a FSS
  - Se vor continua actiunile de largire a bazei de reprezentarea a FSS precum si pentru dezvoltarea colaborarii cu structuri si institutii publice relevante;
  - Se vor continua proiectele din cadrul grupurilor de lucru ale Federatiei pe linia imbunatatirii mediului de afaceri in industra de securitate precum si pentru perfectionarea cadrului legislativ.
  - Procedura de obtinere a reprezentativitatii Federatiei la nivel de ramura se afla in desfasurare.

  » La data de 15 ianuarie 2014, Parlamentul European a adoptat un pachet legislativ in vederea perfectionarii si modernizarii regulilor si procedurilor in domeniul achizitiilor publice de produse si servicii.

  Noile norme includ prevederi menite sa eficientizeze si sa flexibilizeze procesul achizitiilor publice precum, “achizitia dinamica” sau “parteneriatul pentru inovare”.

  De asemenea, “oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic” va fi noul criteriu pe baza caruia se vor atribui contractele de achizitii publice. Acest criteriu ar trebui sa aiba in vedere un raport pret/calitate cat mai bun in care de asemenea vor putea fi luate in considerare pe langa aspectele de calitate si aspecte de mediu si sociale.

  Asa cum sunt concepute aceste norme, fara indoiala ca ele vor contribui la cresterea calitatii serviciilor si produselor furnizate institutiilor publice care se afla in suferinta in special pentru ca in prezent acestea in cele mai multe cazuri sunt achizitionate pe criteriul pretului cel mai mic.

  Este de asteptat ca si in domeniul achizitiei de servicii de securitate privata aceasta noua abordare a procesului achizitiilor publice sa se constitue intr-un factor generator de calitate si profesionalism in acest sector si care va conduce la crearea pe piata de securitate a unui mediu concurential sanatos bazat pe calitate, inovatie si diversificare.

  In decurs de 2 ani, statele Uniunii Europene trebuie sa transpuna in legislatia nationala normele recent adoptate.

  Textul legal in forma adoptata poate fi consultat in limba romana accesand link-ul de mai jos:

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2014-0025+0+DOC+XML+V0//RO#BKMD-22

  » În şedinţa de Guvern de miercuri, 11.12.2013, a fost adoptată Hotărârea privind modificarea HG nr 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor

  “Prin Hotărârea adoptată de Guvern se prorogă termenul prevăzut la art.7 din HG nr 301/2012, până în luna iunie 2014. De asemenea, până la aprobarea standardului ocupațional pentru ocupația de evaluator de risc la securitatea fizică și pentru o perioadă de 6 luni după emiterea deciziei de aprobare, analizele de risc pot fi elaborate de specialiști cu o vechime mai mare de 5 ani în domeniul evaluării riscului la securitatea fizică”.

  Art.7 din HG nr 301/2012 prevedea: „(1)În termen de 18 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, modul de funcţionare a unităţilor prevăzute la art. 2 alin. (1) din Legea nr 333/2003, cu modificările şi completările ulterioare, a societăţilor specializate de pază şi protecţie şi a celor care desfăşoară activităţi de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmare împotriva efracţiei, licenţiate până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, precum şi a dispeceratelor de monitorizare a sistemelor de alarmare, înfiinţate până la aceeaşi dată, trebuie să fie potrivit cerinţelor stabilite în normele metodologice aprobate prin prezenta hotărâre”.

  » In data de 11.12.2013 a avut loc cea de-a treia sedinta a Grupului de Lucru pentru Mediul Concurential in urma carei s-au pus bazele unor directii de actiune privind activitatea grupului. Pentru mai multe detalii click aici.

  » La data de 12 noiembrie 2013 a avut loc sedinta Consiliului Director al F.S.S. in cadrul careia Dl. Badea Gabriel a anuntat infiintarea si functionarea a doua structuri de lucru in cadrul federatiei, respectiv:

  1. CFPL - Comisia Federala pentru Probleme Legislative care pana in prezent a finalizat proiectul de protocol de colaborare cu IGJR si a agreat un punct de vedere comun la nivel de federatie in legatura cu anteproiectul Legii Securitatii Private aflat in dezbatere in Grupul de Lucru IGPR.
  2. GLMC - Grupul de Lucru pentru Mediul Concurential in cadrul caruia sunt in dezbatere directii de actiune pentru contracararea fenomenelor anticoncurentiale in domeniul achizitiilor publice de servicii de securitate; de asemenea au fost initiate discutii privind elaborarea unui cod etic si de buna conduita in afaceri.

   

  » In ziua de 12 iulie 2013, la sediul I.G.P.R., s-a intrunit Grupul de Lucru constituit pentru finalizarea anteproiectului de modernizare a legii care asigura cadrul de reglementare a serviciilor de securitate private din Romania.
  La sedinta au luat parte, pe langa reprezentantii I.G.P.R., si reprezentanti ai F.S.S., A.R.S.S., Asociatia Romana a Bancilor (A.R.B.), Asociatia Organizatorilor de Pariuri din Romania.
  S-au dezbatut aspecte privind titulatura si structura viitoarei legi.


  » La data de 11 iulie 2013 a avut loc sedinta Consiliului Director al F.S.S., cu urmatoarea ordine de zi:

  • Informarea privind activitatile si proiectele curente ale asociatiilor membre ale F.S.S. (Tour de table);
  • Dare de seama privind activitatea curenta a Federatiei de la ultimul Consiliu Director;
  • Administrarea F.S.S.;
  • Activitati/actiuni intreprinse pe linia indeplinirii obiectivelor federatiei ;
  • Prezentarea protocolului de cooperare F.S.S./I.G.P.R.;
  • Propuneri pentru noi actiuni in indeplinirea obiectivelor F.S.S. ;
  • Discutii privind modalitati de abordare a problemei insanatosirii mediului concurential;
  • Situatia financiara:
   • Buget;
   • Venituri si cheltuieli
   • Reglementarea datoriilor catre CoESS;

  La sedinta au participat membrii Consiliului Director, respectiv:

  Domnul Vicepresedinte Ion Popescu - P.S.S.
  Domnul Silvian Pena - P.S.S.
  Domnul Florin Beiu - P.S.S.
  Domnul Nicusor Raducanu - A.R.I.S.
  Domnul Liviu Vladulescu - A.R.I.S.
  Domnul Stelian Arion - A.R.T.S.
  Domnul Vicepresedinte Silviu Clep - A.R.T.S.

  Sedinta a fost condusa de Presedintele Federatiei dl. Gabriel Badea.

  In cadrul sedintei s-au adoptat printre altele urmatoarele decizii:
  ›› Constituirea unei Comisii Federale pe probleme legislative care va gestiona activitatea in legatura initiativele si proiectele Federatiei in acest domeniu.
  ›› Constituirea unui Comitet de Lucru pe problemele imbunatatirii mediului de afaceri in industria de securitate care va avea misiunea de a identifica si implementa programe si masuri menite sa combata fenomenele de concurenta neloiala si alte manifestari care afecteaza industria de securitate din Romania.

  De asemenea s-au dezbatut si s-au luat decizii in legatura cu proiectele de colaborare a Federatiei cu I.G.P.R. si I.J.P.R.

   
    LINKURI UTILE  


   

  vezi mai mult
  All rights reserved © F.S.S. 2011 - 2019.  Terms and conditions.  Graphics by   .  powered by Prompt Systems