Logo FSS
RO
EN
FEDERATIA SERVICIILOR DE SECURITATE DIN ROMANIA
Logo ARIS
ASOCIATIA ROMĀNA PENTRU
INDUSTRIA DE SECURITATE
 
Logo ARTS
ASOCIATIA ROMĀNA PENTRU
TEHNICA DE SECURITATE
 
Logo PSS
PATRONATUL SERVICIILOR
DE SECURITATE
 
 
  DESPRE NOI  

Federatia Serviciilor de Securitate este organizatia reprezentativa din domeniul securitatii private si s-a constituit prin acordul de vointa al Patronatului Serviciilor de Securitate, Asociatiei Romane a Industriei de Securitate si Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate.

Federatia Serviciilor de Securitate functioneaza conform legislatiei romane, specifica organizatiilor patronale, asociatiilor si fundatiilor ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, non-profit, apolitica si independenta.

Actul de infiintare al Federatiei Serviciilor de Securitate este reprezentata de sentinta judecatoreasca data de Tribunalul Bucuresti - Sectia a III-a Civila din 06.03.2009.

Scopurile Federatiei Serviciilor de Securitate coincid cu cele ale organizatiilor membre, dar sunt promovate de o singura structura si acestea se refera la reprezentarea, sustinerea, apararea si promovarea intereselor comune in relatiile cu autoritatile publice, cu organizatiile sindicale, alte organizatii neguvernamentale, persoane juridice si persoane fizice interesate.

Prin infiintarea Federatiei Serviciilor de Securitate nu s-a urmarit crearea unei institutii sau a unui for superior pentru industria de securitate ci concentrarea eforturilor de reprezentare in fata autoritatilor de catre o singura voce. Ca urmare a acestui principiu membrii isi pastreaza identitatea juridica si isi respecta angajamentele asumate prin propriile statute.

Este statuat ca din Federatia Serviciilor de Securitate nu pot face parte societatile comerciale licentiate din domeniul securitatii private, acestea urmand a se adresa asociatiilor profesionale printre care si interesele lor vor fi promovate si aparate.

Prioritatile Federatiei Serviciilor de Securitate sunt legate in special de perfectionarea normelor legale care reglementeaza industria de securitate in stransa corelare cu evolutia pietei interne si europene, elaborarea standardelor profesionale in baza carora sa se organizeze la nivel calitativ superior pregatirea tuturor persoanelor care activeaza in domeniu, cresterea calitatii serviciilor prestate si stabilirea unor norme de conduita, care respectate de toti actorii interesati, vor face din securitatea privata o afacere profitabila.

Pentru a se dezvolta societatea moderna are nevoie de securitate iar Federatia Serviciilor de Securitate, se obliga sa promoveze o noua cultura de securitate care sa fie insusita si constientizata de toti aceia care, intr-adevar, doresc sa isi protejeze avutul si integritatea fizica.

Promovarea unei atitudini corecte, responsabile si fara discriminare, constituie centrul politicii Federatiei Serviciilor de Securitate si totodata o garantie fata de autoritatile de reglementare ca parteneriatul public-privat in domeniu va capata mai multa relevanta.

All rights reserved © F.S.S. 2011 - 2019.  Terms and conditions.  Graphics by   .  powered by Prompt Systems