Acasă
Sedinta Consiliului Director al F.S.S. - 09.01.2017
- Secretariat FSS
Consiliul Director al Federatiei Serviciilor de Securitate a dezbatut problema majorarii salariului minim pe economie si efectele sale negative asupra sectorului securitatii private, sector care se confrunta deja cu o crestere a costurilor cu forta de munca.
Dl. Gabriel Badea, presedintele FSS, a vorbit despre
activitatea in grupurile de lucru de la Ministerul Muncii in legatura cu salariul minim garantat pe economie in vederea stabilirii unui mecanism transparent pentru identificarea valorii optime a salariului minim, mecanism care, din pacate, nu a putut fi stabilit. Trebuie mentionat ca a fost pentru prima oara cand reprezentantii industriei de securitate au avut ocazia sa-si faca ascultate punctele de vedere la un nivel guvernamental superior si ca din aceasta perspectiva se poate spune ca s-au creat premise favorabile pentru viitoare demersuri si initiative in folosul industriei.
In continuare, FSS si-a propus elaborarea unui document referitor la poziția Federatiei in legatura cu salariul minim pe economie, dezvoltarea dialogului initiat cu CNS Cartel Alfa in vederea identificarii unor posibile mecanisme de referinta privind costurile de conformare legala in industria de securitate, inspirate din modele in folosinta in alte tari si sustinerea acestora la nivel guvernamental. La initiativa ARTS s-au discutat demersurile in privinta inregistrarii calificarii ca instalator de sisteme de securitate, stabilind ca primul pas ar fi introducerea ocupației in COR, urmata de stabilirea standardului ocupational.
O alta tema importanta a fost proiectul Legii Securitatii Private elaborat de PSS, lege care ar trebui finalizata fie pe proiectul PSS, al politiei sau intr-o forma de compromis intre cele două. In acest context s-a amintit si de necesitatea elaborarii unui Cod de Conduita profesionala la nivel de Federatie, conform prevederilor Legii Dialogului social, problema ce va fi gestionata in cadrul unui grup de lucru dedicat sau va fi pusa pe agenda unui grup de lucru existent.
În final, participantii au trecut în revista rezultatele Zilei Securitatii Private din Romania, din 11/11/2016 unde fost peste 100 de participanti, iar la Seminarul Best Value au fost prezenți 74 de invitati printe care si reprezentanti guvernamentali la nivel inalt, ceea ce a sporit semnificatia manifestarii. Manifestarea a creat deschideri catre autoritati si organizatii relevante pentru industria de securitate precum Inspectia Muncii, Directia pentru Dialog Social din MMFPVPS, ANAP, CNS Cartel Alfa.
Editia din 2017 se va desfășura în data de 10 noiembrie.