Tribunalul București acordă personalitate juridică Comitetului Sectorial

Secretariat FSS

Prin sentința civilă nr. 28Rz din data de 16/10/2017, legalizată în data de 23/11/2017, Tribunalul București acordă personalitate juridică Comitetului Sectorial pentru Activități de Servicii Administrative și Activități de Servicii Suport, înființat de către Federația Serviciilor de Securitate în parteneriat cu Federația „Protector” a Sindicatelor din Industria Securității Private.

În conformitate cu prevederile Legii 268/2009 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.28 din martie 2009, privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială, comitetele sectoriale sunt instituţii de dialog social de utilitate publică, cu personalitate juridică, organizate la nivelul ramurilor de activitate. La nivelul unei ramuri de activitate se poate constitui un singur comitet sectorial.

Read more

Interviu cu dl. Dorin Negoita, Director de Proiect, Directia de Securitate, BRD-GSG, Castigator OSPA Romania 2016 la categoria "Manageri In-House"

Secretariat FSS

OSPA: Ce reprezinta un premiu OSPA?

Dorin Negoita: Premiile OSPA constituie un punct de referinta in CV-ul oricarui profesionist in domeniul securitatii private, iar pentru un castigator al unui premiu in cadrul primei editii, acest lucru este cu atat mai important. Tin sa le multumesc inca o data atat celor care au avut initiativa organizarii acestei gale precum si celor care au jurizat competitia. Este un eveniment care, sunt sigur, se va permanentiza, caci industria de securitate privata are nevoie de repere de performanta la care se raporteze in mod constant pentru a progresa.

OSPA: Juratii au considerat ca aplicatia prezinta o importanta semnificativa, a dus la integrarea unor masuri dedicate in mai multe departamente si au apreciat utilizarea inteligenta a procedurilor, inclusiv rafinarea si simplificarea acestora. Nu in cele din urma, au apreciat ca solutia de alarmare printr-un dispecerat unic la nivel national ar trebui implementata si de alte structuri similare, concluzionand ca: "intr-o piata sufocata de birocratie, simplificarea si unificarea procedurilor reprezinta un balon de oxigen pentru practicieni". Ne puteti descrie proiectul cu care v-ati inscris in competitia pentru premiile OSPA 2016?

Read more

Interviu cu dl. Silvian Pena, Director General al Guard One, Membru al juriului OSPA 2017

Secretariat FSS

 

OSPA: Ce inseamna premiile OSPA pentru piata serviciilor de securitate privata din Romania? 

Silvian Pena: Daca in ultimii ani presa din Romania s-a concentrat mai degraba pe aspectele negative privind serviciile de paza (evaziune, furturi, s.a.m.d.), OSPA a adus in prim-plan si aspectele pozitive ale serviciilor de paza - in special - si ale industiei de securitate private, in general.

OSPA: Cum vi s-a parut Gala Premiilor OSPA din 2016?

Silvian Pena: O spun cu toata convingerea, Gala Premiilor OSPA a fost un eveniment profesional de exceptie deoarece

Read more