Asociația româna a industriei de securitate

ARIS
ARIS

ARIS
Fondat în 2001
arisonline.ro

Asociatia Romana a Industriei de Securitate, infiintata in anul 2001, este prima structura organizata a industriei de securitate si care reuneste companii si specialisti din domeniul securitatii private din Romania.

In urma Adunarii Generale a Membrilor Federatiei Serviciilor de Securitate care a avut loc in data de 21 martie 2013, a carei membru fondator este si ARIS, domnul Badea Gabriel (presedintele ARIS) a fost numit in functia de Presedinte al Federatiei Seviciilor de Securitate (FSS) preluand conducerea federatiei pentru urmatorii 2 ani. Scopurile FSS coincid cu cele ale organizatiilor membre, dar sunt promovate de o singura structura si acestea se refera la reprezentarea, sustinerea, apararea si promovarea intereselor comune in relatiile cu autoritatile publice, cu organizatiile sindicale, ale organizatii neguvernamentale, persoane juridice si persoane fizice interesate.

Cele mai importante obiective ale asociatiei sunt informarea corecta a opiniei publice in legatura cu locul si rolul industriei de securitate privata in societatea contemporana, precum si elaborarea si mentinerea de standarde profesionale ridicate in cadrul industriei, organizarea de cursuri de instruire profesionale menite sa ridice standardul de calitate al operatorilor de securitate.

In acest sens, asociatia este deschisa tuturor celor care activeaza in domenii ce tin de industria de securitate, fie ca sunt specialisti persoane fizice sau societati de paza ori instalari echipamente de securitate.

De asemenea, ARIS este preocupata de asimilarea, in tara noastra, de experienta si expertiza internationala prin initierea si mentinerea de contacte si legaturi cu organisme internationale care activeaza in sfera industriei de securitate din strainatate.

Din februarie 2006 ARIS este membru asociat  a Confederatiei Europene a Serviciilor de Securitate – CoESS de la Bruxelles. CoESS  este o structura asociativa ce cuprinde organizatii reprezentative ale industriei de securitate din tari ale Uniunii Europene. CoESS  activeaza pe langa institutii ale Uniunii Europene in directia armonizarii standardelor si legislatiei care guverneaza industria de securitate la nivelul Uniunii Europene precum si promovarea dialogului social intre angajati si angajatori in interiorul Industriei de Securitate. Incepand cu 1 iunie 2013 ARIS este membru CoESS cu drepturi depline si unic reprezentant al securitatii private romane in cadrul Confederatiei Europene. ARIS s-a implicat activ in proiectele  initiate de CoESS, respectiv dl Gabriel Badea, Presedintele ARIS, a contribuit substantial la elaborarea Cartii Albe in cadrul “Foii de Parcus Viena” care cuprinde o analiza ampla a principalelor probleme intampinate de federatiile membre si candidate ale noilor state membre UE, avand in vedere si tendinta de crestere fata de armonizarea Europeana (Directiva UE privind serviciile) si un spectru larg de bune practici care sunt menite sa sprijine federatiile sa abordeze adecvat problemele intampinate. Cartea alba cuprinde patru subcapitole, respectiv Formarea profesionala, Politia si Securitatea privata (capitol redactat de dl Gabriel Badea), Parteneriatul public-privat si Dialogul social. Pentru mai multe detalii privind activitatea CoESS vizitati website-ul lor www.coess.org

Din ianuarie 2008 ARIS este membru al Institutului de Securitate din Marea Britanie – SyI – principala institutie de examinare si instruire in cadrul industriei de securitate din Marea Britanie ridicandu-se la nivelul provocarii lansate de Compania Majestatii Sale a Profesionistilor din Securitatea Privata si reusind sa lanseze cursul de calificare pentru Chartered Security Professionals (CSyP) in iunie 2011.