Sedinta Extraordinara a Consiliului Director al F.S.S. - 12.03.2015

Secretariat FSS

La data de 12.03.2015 a avut loc sedinta extraordinara a Consiliului Director Lucrarile sedintei au fost conduse de catre Domnul Gabriel Badea – Presedinte F.S.S. La sedinta au participat membrii consiliului director, domnii: Ion Popescu (P.S.S.) –Vicepresedinte, Liviu Mateescu (A.R.T.S.) -Vicepresedinte, Silvian Pena (P.S.S.), Liviu Vladulescu ( A.R.I.S.), Stelian Arion (A.R.T.S.), Niculae Ungar (A.R.T.S.), Florin Beiu (P.S.S.). La sedinta a participat si dl. Lazar Chiriac Secretar General P.S.S. in calitate de invitat.

Secretariatul sedintei a fost asigurat de d-na Luminita Barbu (ARIS) Sedinta este condusa de catre presedintele F.S.S., Dl. Badea Gabriel.

In deschiderea sedintei, Dl. Stelian Arion a prezentat pe scurt cele discutate in cadrul primei intruniri la I.G.P.R. avand ca subiect modificarea HG 301/2012.
Membrii CD-FSS prezenti convin ca FSS sa-si sustina in continuare inclusiv in faza de dezbatere publica legislativa care va urma modificarile asupra carora s-a cazut de comun acord in cadrul sedintelor Consiliului Director FSS si care au facut obiectul petitiei catre Ministerul de Interne.

Dl. Vladulescu a participat ca reprezentant FSS la sedinta Consiliului Director CONPIROM in care a fost validata aderarea Federatiei la aceasta Confederatie patronala. Pe langa FSS au mai aderat la CONPIROM organizatii precum Patronatul Intreprinderilor de la Mici la Mari, Asociatia Clusterelor din Romania si Asociatia Industriei Feroviare din Romania.

In continuare s-a discutat despre deschiderea unui dialog cu reprezentanti ai ANC si organizarea unui grup de lucru pe problema standardelor ocupationale specifice . Dl Arion mentioneaza ca asociatia formatorilor poate fi cooptata in acest proiect si impreuna cu FSS sa finanteze elaborarea standardelor ocupationale pentru ocupatiile care nu au inca un stadard ocupational. Dl Badea propune discutarea acestui subiect intr-o sedinta viitoare a Consiliului Director.

Referitor la promovarea manualului CoESS pentru achizitia serviciilor de securitate de calitate, Dl Badea mentioneaza ca s-a inceput deja publicarea online a materialului si au fost distribuite manuale tiparite catre o serie de manageri de securitate pentru a fi folosite in activitatea de contractare de servicii de securitate. De asemenea la nivelul FSS se desfasoara o activitate de identificare a factorilor responsabili cu achizitia serviciilor de securitate din institutiile publice catre care intr-o etapa urmatoare li se vor expedia fizic materiale de informare. De asemenea se are in vedere organizarea cel putin a unei conferinte pe aceasta tema si mai multe work-shop-uri la care vor participa si reprezentanti ai CoESS. Va fi explorata si posibilitatea ca aceasta activitate de promovare sa fie finantata cu fonduri de la Comisia Europeana.

Referitor la organizarea Adunarii Generale a Federatiei din 26 Martie 2015 dl.Badea informeaza ca nu au fost formulate propuneri de modificarea a statutului si nici propuneri pentru modificare componentei structurii de conducere. Dl. Popescu informeaza consiliul ca PSS reitereaza propunerea ca in continuare dl. Badea sa asigure presedintia Federatiei pentru un nou mandat.

Adunarea Generala va fi organizata la Hotel JW Marriott in data de 26 martie.