Liderul mondial in domeniul securitatii video se alatura proiectului OSPA Romania

Secretariat FSS

Hikvision este cea mai mare companie de echipamente si aplicatii de supraveghere video cu circuit inchis din lume. Conform Raportului editat de IHS, Hikvision a ocupat timp de 5 ani la rand (2011 - 2015) primul loc in clasamentul celor mai mari producatori de tehnologie CCTV si de echipamente de supraveghere video, mentinandu-se pe primul loc in ceea ce priveste cota de piata si in cazul altor categorii de produse printre care: camere video HD si analogice, DVR/NVR si decodoare video. In cadrul clasamentelor "Security 50" furnizate de Revista A&S, Hikvision a ocupat primul loc in anul 2016, de pe locul 2 in anul 2015 si locul 3 in anul 2014.
Compania este prezenta in 100 de tari, are 28 de sucursale regionale in intreaga lume si 35 de sucursale in China.
L-am intrebat pe dl. Leo Duan, reprezentant Hikvision in Europa de Est, care au fost motivele pentru care Hikvision s-a alaturat proiectului OSPA.

OSPA: Care sunt motivele care v-au determinat sa va implicati in proiectul OSPA Romania?

Leo Duan: In ultimii 15 ani, Hikvision nu numai ca a pus bazele si a construit, la nivel mondial, parteneriate cu distribuitori locali si integratori de sisteme, dar - mai ales - a conlucrat strans cu companii de renume mondial in sectoarele lor de activitate. Strategia noastra este de a conlucra strans cu partenerii nostri pentru a identifica noi nevoi si de a gasi solutii care sa le asigure succesul proiectelor lor, iar singura modalitate de a face acest lucru in mod real, este prin stabilirea unor parteneriate pe termen lung.
Gala OSPA Romania de anul trecut a fost un eveniment deosebit, care a avut un impact major asupra industriei securitatii private din Romania. Obiectivele noastre, de a oferi solutii eficiente, produse fiabile pentru o lume mai sigura se inscriu in acceasi linie cu obiectivele OSPA, asa ca ni s-a parut normal ca sa devenim sponsorii principali ai OSPA in 2017, potentand si mai mult atingerea unor obiective care ne unesc.

OSPA: Care sunt așteptările dumneavoastră în privința competiției din acest an?

Leo Duan: Gala OSPA ne oferă șansa de a împărtăși ultimele realizări tehnologice, cele mai moderne soluții și să avem un schimb de idei cu partenerii noștri din industria securității private din România. Este foarte important că putem învăta de la alții lucruri noi, este foarte util atunci când poți să vezi lucrurile dintr-o perspectivă nouă. Ca lideri de piață, ca promotori ai inovației, setarea de noi obiective și atingerea unor noi granițe ale cunoașterii sunt elemente cheie ale strategiei de dezvoltare.

OSPA: Cât de important considerați că este, pentru industria securității private, procesul de stabilire a unor standarde înalte de calitate atât în ceea ce privește factorul tehnologic cât și cel uman?

Leo Duan: Din 2001, compania noastră s-a dezvoltat continuu, de la momentul în care era prezentă în piață cu o singură gamă de produse, la momentul actual, când este lider mondial de piață, capabil să ofere soluții complete și integrate. Aceasta a fost o călătorie fascinantă pe care am parcurs-o noi toți și nu am fi reușit fără oamenii talentați din companie precum și cu aliații noștri de nădejde. A fost un drum splendid, punctat de momente remarcabile pe tot parcursul lui.

Vom continua ca și în viitor să căutăm excelența, cu precădere în domeniul nostru, al soluțiilor de supaveghere video, respectând cu sfințenie relațiile noastre de afaceri. Hikvision a reușit să se mențină atâția ani la rând pe prima poziție în lume deoarece ne concentrăm pe doi factori: calitate și standarde înalte. Investițiile noastre în cercetare-dezvoltare, coroborate cu investițiile în oameni potențează și mai mult soluțiile tehnice pe care le oferim.

OSPA: Sunteți una din cele mai mari companii de echipamente și soluții la nivel mondial în domeniul industriei de Securitate. Care este factorul determinant: omul sau tehnologia?

Leo Duan: Noi credem că atât tehnologia cât și factorul uman sunt în egală măsură importante. Oamenii pot dezvolta idei noi și proiecta lucruri și soluții nemapomenite. Tot oamenii sunt cei care le folosesc și le mențin în funcțiune. Hikvision a pus bazele unui sistem de cercetaredezvoltare pe mai multe niveluri, de la cercetare la proiectare, dezvoltare, testare, support tehnic și service. De asemenea, tehnologia potențează capabilitățile produselor noaste și le face mai fiabile astfel încât soluții din ce în ce mai sofisticate vor permite creșterea calității supravegherii video la nivelul întregii societăți. Institutul de Cercetare Hikvision își concentrează resursele pe cercetarea tehnologică de bază și pe dezvoltarea unor soluții inovatoare, care să ne mențină în avangarda industriei de supraveghere video.

OSPA: Care sunt cele mai noi trenduri în ceea ce privesc tehnologiile de securitate?

Leo Duan: În acest moment, Hikvison se află într-un moment de dezvoltare accelerată. Echipamentele și aplicațiile pe care le producem împing și mai departe – an de an - granițele tehnologiilor de supraveghere video, reușind să depășeasca limitările din trecut și atingând noi grade de complexitate. Noi credem că Inteligența Artificială este cea care va schimba complet industria echipamentelor și aplicațiilor de supraveghere video. Până nu de mult, tehnologiile de supraveghere video cu circuit închis – așa-numitele CCTV – erau reactive, în sensul în care o cameră de luat vederi era instalată într-un anume loc după producerea unui incident pentru a obține imagini. Odată cu evoluția securității bazate pe inteligența artificială, operațiunile de Securitate însăși se transformă într-o operațiune pro-activă, prin identificarea problemelor ori a situațiilor atipice, precum identificarea pachetelor ce ridică semne de întrebare sau detectarea șoferilor ce conduc irațional. Aceste tehnologii avansează foarte rapid, așa că Hikvision, ca lider de piață și adevărat inovator în acest domeniu, face eforturi susținute pentru a oferi valoare adăugată și beneficii suplimentare instalatorilor și integratorilor de soluții precum și clienților lor finali – utilizatorii.

OSPA: Cât de importantă este piața din România pentru Hikvision?

Leo Duan: Piața românească este foarte importantă pentru Hikvision, căci dacă o privim doar strict din punctul de vedere al dimensiunilor ei, poate fi cea de a doua mare piață din Europa de Est. Aceasta înseamnă că am intrat hotărâți pe această piață și avem o strategie solidă pentru a o dezvolta și crește. Sigur că fiecare piață în parte este importantă pentru noi, căci scopul nostru este să oferim soluții complete la nivel global și să știm că oamenii – oriunde ar fi ei – trăiesc într-o lume mai sigură.

A consemnat Ovidiu Constantinescu.