Acasă
Federația Serviciilor de Securitate a solicitat Guvernului introducerea personalului care lucrează în industria de securitate privată pe listele pentru cea de a doua etapă de vaccinare din cadrul campaniei anti COVID-19
- Secretariat FSS
Federația Serviciilor de Securitate a solicitat Guvernului, prin intermediul unei scrisori adresate Ministrului de Interne, Domnul Lucian BODE, introducerea personalului care lucrează în industria de securitate privată pe listele pentru cea de a doua etapă de vaccinare din cadrul campaniei anti COVID-19.
În scrisoarea adresată Domnului Ministru s-a subliniat importanța socială a acestui domeniu de activitate, care a fost recunoscută în unele țări ale Uniunii Europene prin adoptarea conceptului Continuumului de Securitate. Acest concept, promovat la nivel european de către Confederația Europeană a Serviciilor de Securitate – CoESS, include serviciile de securitate privată în cadrul forțelor de ordine publică și acordă o protecție sporită agenților de securitate.
Agenții de securitate privată, dar și alte categorii de personal care lucrează în cadrul industriei noastre, au fost și continuă să fie în prima linie, alături de cadrele medicale, polițiștii și jandarmii în combaterea pandemiei, preluând diverse sarcini suplimentare, cum ar fi cea de măsurare a temperaturii la intrarea în obiectivele cărora le asigură securitatea, astfel că personalul din industria de securitate ia contact nemijlocit cu alte persoane la intrarea în clădirile de birouri, în mall-uri, în instituțiile medicale, etc.
În această industrie sunt angajați peste 100.000 de oameni, agenți de securitate, personal tehnic de specialitate și personal de management.
Sperăm că Guvernul va aproba solicitarea noastră și ne va ajuta să-i protejăm pe colegii noștri care sunt pe teren în prima linie de luptă împotriva pandemiei!
Federația Serviciilor de Securitate (FSS) este o organizație neguvernamentală, apolitică și nonprofit, care cuprinde asociații profesionale și patronale din domeniul securității private – Asociația Română pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Asociația Română pentru Industria de Securitate (ARIS) și Patronatul Serviciilor de Securitate (PSS). Aceste asociații reprezintă atât domeniul tehnologiilor de securitate cât și pe cel al securității fizice și le sunt afiliate 254 de societăți de specialitate în care activează aproximativ 34.000 de angajați. Federația Serviciilor de Securitate promovează și protejează interesele membrilor săi, asigurându-le reprezentarea în discuțiile cu autoritățile publice, alte asociații, diferite instituții, organisme naționale și internaționale. FSS este membră a Confederației Patronale din Industrie, Agricultură, Construcții și Servicii din Romania (COMPIROM) și organizează anual, în luna Noiembrie, Ziua Securității Private și Gala Premiilor OSPA, evenimente de bilanț și referință pentru piața de securitate din România.