Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate 21.03.2017

Secretariat FSS

In ziua de 21 martie a avut loc sedinta Consiliului Director al Federatiei Serviciilor de Securitate. Pe agenda discutiilor s-au aflat teme de actualitate referitoare la activitatea Federatiei precum si probleme ale industriei de securitate din Romania.

Primul punct pe ordinea de zi s-a referit la stadiul privind pregatirile pentru editia 2017 a Trofeelor OSPA pentru excelenta profesionala in securitate privata, care se va organiza in acest an la Bucuresti in data de 10 noiembrie. Gala premiilor OSPA va fi parte integranta dintr-un program de manifestari care va cuprinde un seminar si o expozitie de securitate organizate cu prilejul Zilei Securitatii Private in Romania.

Un alt subiect important in cadrul Sedintei s-a referit la activitatea Federatiei pe linia imbunatatirii cadrului legislativ relevant pentru industria de securitate. In acest sens au fost trecute in revista punctele de vedere sustinute de Federatie in privinta Proiectului Legii Preventiei, proiectului de modificare a Legii Dialogului Social, HG 1260/2011 privind sectoarele economice, OMAI 96/2016 privind organizarea serviciilor private pentru situatii de urgenta. De asemenea s-a prezentat stadiul dezbaterilor privind proiectul Legii Securitatii Private precum si cele privind Ghidul de Bune Practici in Achizitiile Publice de Servicii de Securitate.

Totodata s-a facut o informare privind comunicarile Consiliului Concurentei in legatura cu deschiderea procedurii privind acordarea unui tratament favorabil.

Au mai fost discutate apecte privind cooperarea cu institutii si alte organizatii pe linia combaterii muncii la negru si de asemenea o serie de participanti si-au exprimat ingrijoararea in legatura cu intentia unor autoritati locale de a finanta infiintarea de societati comerciale in domeniul securitatii private, o situatie care ar putea afecta in mod negativ mediul concurential.

In incheiere s-a luat act de retragerea dl-ui gen.(r) Popescu din functia de Presedinte al Patronatului Serviciilor de Securitate. Dl. Popescu va continua sa ramana vicepresedinte al Federatiei pana la urmatoarea Adunare Generala. De asemenea dl. Bogdan Sovar a devenit Presedinte Interimar al Patronatului Serviciilor de Securitate.

In acest context conducerile asociatiilor membre ale Federatiei au convenit sa stabileasca data Adunarii Generale dupa ce Patronatul isi va alege noua structura de conducere.