Comunicat CD din 04.02.2016

Secretariat FSS

La data de 04.02.2016 a avut loc sedinta Consiliului Director al Federatiei, lucrarile sedintei au fost conduse de catre Domnul Gabriel Badea – Presedinte F.S.S.

La primul punct pe ordinea de zi, Dl. Presedinte a informat membrii Consiliului Director in legatura cu

actiunea initiata de Consiliul Concurentei impotriva Federatiei Serviciilor de Securitate. In acest sens dl. Badea a aratat ca a informat oficial CoESS despre aceasta situatie si ca in cadrul discutiilor purtate la Bruxelles a primit toate asigurarile de sprijin si suport in demersurile pe care FSS le face pentru clarificarea si inlaturarea suspiciunilor
Consiliului Concurentei fata actiunile publice ale FSS pentru promovarea criteriilor legale, de calitate si profesionalism in selectia si achizitia serviciilor de securitate privata. De asemenea Consiliul Director a aprobat inceperea
colaborarii cu casa de avocatura Udrescu in cadrul investigatiei Consiliului Concurentei.

Un alt subiect pe ordinea de zi a fost relatia FSS cu Confederatia Patronala Conpirom. In acest sens dl. Badea a arata ca Federatia a primit locuri de reprezentanti in Comisiile de Dialog Social de la MAI, Ministerul pentru Societatea Informationala, Autoritatea pentru Achizitii Publice. De asemenea, FSS a transmis prin intermediul Conpirom puncte de vedere privind proiectele legislative din domeniul muncii si al achizitiilor publice.

Trofeul pentru Excelenta Profesionala (OSPA) in domeniul securitatii private a fost o alta tema de discutie. In acest sens s-a aratat ca incepand cu luna ianuarie, Romania a devenit oficial a sasea tara participanta in programul OSPA care se deruleaza in tara noastra in parteneriat cu FSS. Participarea in programul OSPA marcheaza intrarea industriei de securitate din tara noastra intr-un club select international al profesionistilor din acest domeniu. Proiectul OSPA este in plina derulare. Astfel a fost lansata versiunea oficiala a site-ului in limba romana (http://ro.theospas.com/). In etapa urmatoare +urmand sa fie formate comisiile de jurizare si sa inceapa inscrierile in program.

Categoriile pentru care vor fi decernate trofee OSPA sunt: Manageri de Securitate (in house); Instalatori/Integratori Sisteme de Securitate; Agenti de Securitate; Consultanti de Securitate (Evaluatori de Risc la Securitate Fizica)
Referitor la proiectul de Cod Etic care ar urma sa se adopte la nivelul Federatiei acesta se afla inca in lucru si ca in actualul context vor trebui avute in vedere si considerente legate de legislatia concurentei. Totodata, Dl. Badea
informeaza ca si la nivelul CoESS se va lua o decizie privitoare la actualizarea Codului Etic si in acest context adoptarea unui astfel de cadru de autoreglementare la nivelul FSS ar trebui sa fie aliniata cu deciziile CoESS.

In cadrul sedintei s-a dezbatut si aprobat marirea bugetului de venituri si cheltuieli al Federatiei, urmand ca decizia sa fie validata in cadrul Adunarii Generale anuale.

In finalul sedintei s-a stabilit ca urmatoarea sedinta a Consiliului Director sa aibe loc in luna aprilie, iar Adunarea Generala anuala sa fie organizata in data de 31 martie.