Comunicat FSS din 09.02.2016

Secretariat FSS

In conformitate cu ordinul nr. 38/19.01.2016 Federatia Serviciilor de Securitate face obiectul unei investigatii a Consiliului Concurentei. In opinia inspectorilor autoritatii mai sus mentionate prin campania sa de promovare a unui climat de concurenta loiala si corecta, de respectare a legalitatii si a bunelor practici si de etica profesionala pe piata serviciilor de securitate, Federatia ar fi incalcat Legea Concurentei, respectiv art. 5 al. 1.

Avand in vedere cele de mai sus, facem cunoscut urmatoarele :

1. In cadrul Federatiei si in cursul manifestarilor organizate de aceasta nu au avut loc niciodata schimburi de informatii de orice natura in legatura cu preturile practicate de societatile specializate in servicii de securitate si nici nu a fost facilitata in mod direct sau indirect o astfel de activitate in contradictie cu prevederile Legii Concurentei.
  2. Manualul pentru Achizitia Serviciilor De Securitate pe Criterii de Calitate (Best Value Manual) a fost elaborat de Confederatia Europeana a Serviciilor de Securitate in colaborare cu Confederatia Sindicala UniEuropa sub patronajul si cu finantarea Comisiei Europene. Manualul se adreseaza beneficiarilor serviciilor de securitate find destinat sa devina un instrument util pentru acestia in procesul de selectie a ofertelor de servicii de securitate pe critetii de calitate, in contextul transpunerii in legislatia nationala a Directivei Europene 24/2014 pentru achizitii publice. Calitatea si profesionalismul in serviciile de securitate privata sunt atribute esentiale fara de care serviciile de securitate privata reglementate prin lege speciala nu-si pot realiza functiunile de protectie a patrimoniului si combatere a infractionalitatii in beneficiul nu doar al clientilor acestor servicii dar si al intregii societatii. In acest sens este de datoria Federatiei sa militeze si va milita in continuare in mod activ pentru legalitate, profesionalism, etica si calitate in serviciile de securitate privata, pentru combaterea fenomenelor de concurenta neloiala si a oricaror ilegalitati.
  3. Asumandu-si pe deplin principiile manualului pentru achizitia de servicii de securitate pe criterii de calitate care reprezinta pentru noi fundamentul moralizarii si profesionalizarii industriei de securitate, Federatia Serviciilor de Securitate va coopera deplin si deschis cu autoritatile pana la clarificarea deplina a oricaror circumstante care ar putea suscita banuieli de orice fel.

FEDERATIA SERVICIILOR DE SECURITATE
Presedinte