Ziua Securității Private în România

by FSS Admin

Securitatea este una dintre nevoile de bază ale umanității, iar industria securității private își aduce aportul la îmbunătățirea climatului de ordine publică. Contribuția sectorului securității private din România este una semnificativă realizată prin intermediul celor peste 100.000 de oameni care lucrează în această industrie, oameni care, aflați mereu în prima linie, numai anul trecut au răspuns la aproape 3 milioane de alarme, au prevenit peste 20.000 de furturi, au predat organelor competente aproape 3.000 de răufăcători și recuperat bunuri de peste 6 milioane de lei.

În urmă cu cinci ani, chiar în această zi de 11 noiembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Federației Serviciilor de Securitate a decis ca această zi să devină Ziua Securității Private în România, o zi dedicată tuturor colegilor care, de multe ori neobservați de nimeni, își fac cu modestie treaba la locurile lor de muncă contribuind prin aceasta la îmbunătățirea siguranței și ordinii publice.

Și tot atunci ne întâlneam cu circa 250 de colegi de breaslă, la Hotelul JW Marriott, pentru a sărbători pentru prima oară Ziua Securității Private în România.

A fost un eveniment maraton care, pentru prima oară, a etalat trei manifestări într-o singură zi: o conferință pe subiecte actuale și arzătoare ale industriei, adunarea generală extraordinară a Federației Serviciilor de Securitate și prima gală de decernare a trofeelor pentru excelența profesională în securitatea privată, Gala OSPA România 2016.

În anii următori, am păstrat formatul celor trei manifestări într-o singură zi, înlocuind însă adunarea generală a Federației cu o expoziție de echipamente, tehnologii, accesorii și soluții de securitate.

Evenimentul a crescut în fiecare an, devenind o manifestare de referință a industriei românești de securitate privată, un moment de bilanț și de sărbătoare, de reîntâlnire cu colegi și prieteni din țară și din străinătate, un moment în care cei mai buni performeri ai ultimului an erau scoși la rampă și aplaudați de colegi!

Avem deja, în cele cinci ediții OSPA România 102 finaliști și 34 de laureați! Am fost printre primii intrați în familia OSPA, înaintea unor țări cu tradiție în industria de securitate, cum ar fi Marea Britanie, India, Țările de Jos, India, Franța sau Africa de Sud!

Am fost onorați în fiecare an de firme de prestigiu care ni s-au alăturat în cadrul expozițiilor sau în calitate de sponsori, de personalități ale industriei din țară și din Europa care și-au expus opiniile în cadrul conferințelor!

Anul trecut, pandemia COVID-19 ne-a obligat la restrângerea evenimentului și la organizarea primei manifestări dedicate Zilei Securității Private în România exclusiv online. Și deși audiența a depășit toate așteptările, toți colegii și-au exprimat speranța revenirii pe viitor la manifestările tradiționale cu prezență fizică.

Din păcate în această toamnă pandemia și-a arătat colții din nou, efectele sale resimțindu-se mult mai puternic decât în trecut. Considerând nepotrivită organizarea unui eveniment festiv în această perioadă s-a luat decizia amânării Galei OSPA România 2021 pentru luna iunie a anului viitor.

Dar Ziua Securității Private în România nu putea să treacă neobservată, nemarcată, pentru că ea rămâne în esență sărbătoarea oamenilor care își fac în continuare treaba, în ciuda pandemiei, cu toate riscurile suplimentare aduse de aceasta, a celor pe care-i vedem în prima linie și a celor din spatele lor, a eroilor anonimi din fiecare zi!

De aceea vă invităm vineri, 12 noiembrie, de la ora 17 să urmăriți un webinar live în colaborare cu revistapatronatuluiroman.ro cu tema „Ziua Securității Private – Rolul și contribuția structurilor patronale și profesionale la îmbunătățirea mediului de afaceri al securității private în România”

La mulți ani și multă sănătate tuturor colegilor!

FEDERAȚIA SERVICIILOR DE SECURITATE