Minuta Intlanire de Lucru FSS -DOP/IGPR

Secretariat FSS

Vineri 4 decembrie 2014, la sediul IGPR a avut loc o intalnire cu caracter consultativ intre o delegatie a Federatiei Serviciilor de Securitate si conducerea Directiei de Ordine Publica din cadrul IGPR.
Delegatia Federatiei a fost compusa din : Badea Gabriel, Liviu Mateescu si Chiriac Lazar. Din partea IGPR discutiile au fost conduse de dl. Comisar-sef Cornel Ciocoiu, Imputernicit Director al Directiei de Ordine Publica. Au participat dl. Comisar-sef Aurel Catrinoiu, Comisar-sef Crisitian Maierean si subcomisar George Dumitru.

In cadrul intalnirii a fost prezentata strategia de actiune Federatiei pentru imbunatatirea mediului concurential si de afaceri in domeniul industriei de securitate precum si pentru perfectionarea cadrului legislativ. In acest context, dl. Badea a prezentat Manualul CoESS pentru Achizitia de Servicii de Securitate de Calitate si actiunile pe care Federatia le va intreprinde pentru distribuirea si popularizarea manualului in randul beneficiarilor de servicii de securitate atat din mediul public cat si din mediul privat.

De asemenea, dl. Badea a subliniat interesul pe care Federatia il are in a grabi pe cat posibil transpunerea in legislatia nationala a Directivei Europene 24/2014 CE privind achizitiile publice prin care se elimina criteriul “pretul cel mai mic” in atribuirea de contracte publice. Totodata, avand in vedere interesele comune pe care Federatia si institutia responsabila de domeniu le au in aplicarea consistenta si echilibrata a cadrului de reglementare specific, a fost adusa in discutie posibilitatea mentinerii unui program sistematic si regulat de consultari reciproce si actiuni de informare.

Dl. Ciocoiu si-a exprimat interesul pentru existenta unui program de consultari si discutii sistematice cu Federatiei Serviciilor de Securitate atat la nivel central dar si in teritoriu. A subliniat ca astfel de activitati ar trebui sa se desfasoare pe baza unor agende de probleme concrete. Domnia sa a adus de asemenea in discutie problema protocolului de colaborare intre FSS si IGPR care a revenit in actualitate si care ar trebui sa fie semnat in urmatoarea perioada. De asemenea, a insistat insa ca semnarea documentului sa fie urmata de punerea la punct a unor mecanisme de lucru care sa transpuna in realitate dezideratele protocolului. Dl. Badea precizat ca FSS va inainta propuneri pentru initierea unor astfel de mecanisme de lucru.

Nu in ultimul rand dl. comisar sef Cornel Ciocoiu si-a facut cunoscuta speranta ca intr-un interval de timp rezonabil (sfarsitul anului 2015) sa reusim sa promovam impreuna, Federatia si DOP, un nou proiect de lege a securitatii private care sa raspunda mult mai bine la conditiile actuale si sa contina mecanisme flexibile de adaptare la dinamica schimbarilor pe toate planurile care pot avea loc la nivelul societatii la un moment dat.