Cyber Smart Defence sponsorizează în acest an Gala OSPA România

by FSS Admin

Securitatea cibernetică este un punct strategic… trebuie fie punctul de plecare și nu rezultatul unui incident de securitate

Cyber Smart Defence (CSD), una dintre cele mai dinamice și mai interesante companii românești din domeniul securității cibernetice, s-a hotărât să devină în acest an sponsor la Gala OSPA România, ediția 2021!

Cyber Smart Defence – Trecut, prezent și viitor

Anul trecut, în octombrie, CSD s-a alăturat Grupului Stefanini, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții tehnologice pentru afaceri la nivel global. Acest parteneriat a permis grupului să-și extindă portofoliul de soluții și servicii în zona de securitate cibernetică, iar CSD a putut beneficia de rețeaua extinsă a grupului cu 70 de birouri în 41 de țări. Parteneriatul vine pe un fond logic, „România dovedindu-se un motor al creșterii și al inovației pentru grup”, așa cum a declarat domnul Farlei Kothe, CEO Stefanini EMEA.

De cealaltă parte, domnul Mădălin Dumitru, fondator, CEO și neobosit suflet al dezvoltării CSD, spune că „a lucrat cu Stefanini pe proiecte comune, identificând o mulțime de similarități în privința principiilor și a proceselor” și că a fost „încântat că un asemenea grup global a putut să-și păstreze flerul antreprenorial, prin persoana președintelui său, domnul Marco Stefanini.”

Stefanini (www.stefanini.com) este o companie tehnologică multinațională, creată în Brazilia cu peste 33 de ani în urmă, prezentă în 41 de țări. Compania investește într-un ecosistem complet inovativ pentru a servi principalele verticale ale industriei și pentru a-și asista clienții în transformarea digitală. Cu oferte puternice aliniate cu tendințele pieței, cum ar fi automatizarea, cloud-ul, IoT și UX, compania se bucură de recunoașterea internațională și a fost recompensată cu câteva premii pentru activitatea sa inovativă. În prezent, multinaționala braziliană are un portofoliu extins, care combină soluții inovative de consultanță și de marketing, campanii personalizate de mobilitate și inteligență artificială cu soluții tradiționale, cum ar fi Service Desk (cu posibilitatea de a oferi suport în 35 de limbi), service-ul pe teren și outsourcing-ul (BPO).

Compania Cyber Smart Defence a fost fondată de doi pasionați ai informaticii, dintre care Mădălin Dumitru continuă să fie purtătorul de drapel al companiei, pentru a răspunde amenințărilor din ce în ce mai mari în domeniul securității cibernetice cărora li s-au alăturat și alți specialiști, ethical hackers, formând împreună o echipă unită, specializată, care poate face față oricărei provocări din domeniu.

Pornind de la premisa că „este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău”, această echipă pluridisciplinară oferă clienților o serie de servicii în domeniul evaluării vulnerabilității sistemelor, teste de penetrare, audit de securitate informatică și cyber-intelligence.

Vă reamintim că primul trofeu OSPA România a fost cucerit de către un  sistem  de teste de penetrare conceput de CSD despre care juriul OSPA a spus că „apreciază conceptul de protecție punctuală a tuturor componentelor rețelei și dispozitivelor conectate”. Abordarea unică a CSD se bazează pe integrarea celor mai cumoscute instrumente automate cu teste de penetrare manuală. Raportul final furnizat de către CSD cuprinde în detaliu existența defectelor și vulnerabilităților aplicațiilor, ca și modul în care acestea au fost verificate și identificate.

O altă soluție marca Mădălin Dumitru, Core Antivirus a primit trofeul OSPA în 2019. Aceasta a fost dezvoltată pe baza experienței hackerilor etici și a dorințelor clienților în privința interfeței de utilizare. De multe ori Mădălin mi s-a plâns, în cadrul discuțiilor noastre de-a lungul anilor, că proiectanții sistemelor de protecție cibernetică nu au fost niciodată hackeri și de cele mai multe ori nici măcar nu-și pot imagina modul de gândire și de operare al acestora!

Anul trecut, într-un interviu eveniment, Mădălin ne-a vorbit despre experiența  OSPA România:

„Faptul că suntem premiați în cadrul unui program internațional, pentru noi este o mare bucurie și o recunoaștere a succesului și a muncii noastre și suntem foarte, foarte mândri.”

Securitatea Cibernetică – Atac și Apărare

Securitatea cibernetică a dobândit în pandemie o importanță extraordinară odată cu generalizarea muncii de acasă. Pierderile din atacuri cibernetice au fost și continuă să fie enorme, fiind estimate să ajungă anul acesta la suma colosală de 6 trilioane de dolari, după ce anul trecut s-au situat în jurul valorii de 2 trilioane de dolari.

”În ultimul an, atacurile de tip “ransomware” au crescut ca număr și intensitate, pe fondul ușurinței cu care pot fi executate, chiar și de către actori fără cunoștințe și capabilități avansate”, spune și Alex Bertea, Chief Cybersecurity Strategist, Stefanini EMEA. ”De asemenea, exploatarea vulnerabilităților persistente pe perioade mari în sistemele IT expuse în exterior și a căror monitorizare e deficientă a generat atacuri inițiale cu succes, în urma cărora atacatorii au pivotat către alte sisteme din aceeași infrastructură, profitând și de controalele mai relaxate din interiorul acesteia. De aceea noi, în calitate de consultant, oferim clienților recomandări menite să diminueze riscurile unor atacuri cibernetice, iar portofoliul global de securitate Stefanini este dezvoltat permanent pentru a asigura clienților servicii de calitate privind anticiparea riscurilor de securitate.”

”În ceea ce privește vulnerabilitatea companiilor, pot să spun că 98% din sistemele informatice testate de Cyber Smart Defence, parte din grupul Stefanini, au avut vulnerabilități critice, iar timpul mediu de remediere a vulnerabilităților a fost de 3 săptămâni. În același timp, 95% din proprietarii și directorii IT ai companiilor testate de noi credeau că nu au nicio problemă majoră de securitate în infrastructura lor”, spune Mădălin Dumitru, CEO Stefanini CSD.

”Securitatea cibernetică este un punct strategic pentru orice inițiativă a unei companii, de la înființare, până la fuziuni, achiziții, planuri de extindere și tot așa. Ea ar trebui să fie un punct de plecare, nu o decizie luată doar în urma unui incident, astfel încât să putem preîntâmpina și anticipa riscurile de securitate, să ne construim apărarea, în loc să reparăm, să remediem sau să limităm proporțiile daunelor lăsate de infractorii cibernetici”, adaugă Alex Bertea.

Agilitatea e esențială!

”Noi nu oferim soluții gata ambalate. Personalizăm fiecare ofertă în funcție de nevoile specifice ale fiecărui client, atât din punctul de vedere al business-ului său, cât și al nevoilor efective de securitate, al expunerii și amenințărilor cu care se confruntă. Și oferim acest lucru în decurs de câteva zile. Agilitatea este esențială în acest business în care, în fiecare secundă are loc un atac cibernetic în UE, iar riscurile pentru companii nu sunt doar pierderile imediate, ci și cele reputaționale, care pot destabiliza o companie pe termen lung”, mai spune Farlei Kothe.

În acest an, pe lângă susținerea OSPA România, ediția VI, Cyber Smart Defence se pregătește să ia cu asalt prima ediție a trofeelor internaționale de securitate cibernetică, Cyber OSPAs, a căror gală, programată să se țină la Londra, va închide practic sezonul OSPA 2021! Să le urăm succes și să se întoarcă acasă de Crăciun cu încă un trofeu!

Au consemnat Bogdan Buzdugan și Gabriel Badea