Interviu cu Augustin Alexandrescu, director executiv al Asociației Române pentru Tehnica de Securitate (ARTS)

by FSS Admin

Unii dintre dumneavoastră probabil că au remarcat apariția unei persoane noi, la conducerea executivă a ARTS-ului, în urma pensionării domnului Horațiu Marinescu. Am profitat de ocazie și i-am luat un interviu pentru a-l cunoaște mai bine și pentru a ajuta și comunitatea profesională din industria securității private să-l cunoască. De profesie inginer electronist, pentru Augustin preluarea postului în cadrul ARTS este ca un fel de „întoarcere la dragostea dintâi”! Dar îl las pe el să vă vorbească mai departe, despre el!

Vocea Securității Private (VSP): Povestiți-ne, un pic despre dumneavoastră.

Augustin Alexandrescu: Zburdalnic în clasele mici, supravegheat atent de părinți (profesori de

matematică și de limba română) mi-a placut (de voie, de nevoie) matematica. Am fost premiant la concursurile Gazetei Matematice și finalist al mai multor olimpiade. În ceea ce privește literatura, am publicat în România Literară și în Viața Studențească. Fotbalul, săniușul, jocul de bridge și șahul le-am făcut din plăcere. Căsătoria, copiii și joburile au venit la pachet. Am peste 25 de ani experiență managerială în societăți românești sau multinaționale cu capital austriac, german, olandez, în mai multe domenii, precum bancar, asigurări și industrial – electronice, produse alimentare, produse chimice, tipografie.

VSP: Cum ați ajuns la Asociația Română pentru Tehnica de Securitate (ARTS)?

Augustin Alexandrescu: Așa cum am ajuns și-n alte funcții de conducere: aplicând la pozițiile scoase la concurs pe Linkedin, Ejobs, Bestjobs… Și participând la o serie de interviuri de recrutare susținute de membrii Consiliului Director ARTS. Asa am cunoscut oameni noi, deosebiți, mai apropiați prin pregătire de profesia mea de bază: inginer electronist.

VSP: Care sunt liniile de acțiune pe care vi le-ați propus în cadrul organizației?

Augustin Alexandrescu: Valorile și direcțiile strategice la care m-am angajat sunt:

  • ARTS să fie întotdeauna utilă tuturor membrilor ei;
  • Să creștem continuu Vizibilitatea și Prestanța ARTS în România și în străinatate;
  • Să acționăm cu forța unei Echipeformată din toți membrii ei (indiferent de poziție) în jurul echipei executive.

Obiectivele principale, propuse pentru anul 2022, sunt:

  • Sporirea prestigiului ARTS prin organizarea, în 2022, a celor 3 evenimente tradiționale: Conferința Analiza de risc – 12 mai, Conferința ARTS – 21 septembrie și Romanian Security Fair (RSF), în parteneriat cu Romexpo, 9 – 11 noiembrie.
  • Creșterea numărului de membri ARTS, și acoperirea întregii țări, prin cooptarea de membri în județele unde nu avem reprezentare;
  • Mărirea numărului de cursuri de pregătire profesională pentru tehnicieni, ingineri, proiectanti, cu predare atât on-line cât și cu prezență fizică, dacă situația viitoare permite acest lucru.

VSP: Ce v-ați propus să faceți pentru a crește atractivitatea organizației și pentru atragerea de noi membri?

Augustin Alexandrescu: Pentru atragerea de noi membri: prezentarea beneficiilor pe care le ai ca membru ARTS, scrisori de prezentare ARTS, contact telefonic cu persoanele de decizie din societățile vizate sau prin recomandări.

Pentru atractivitatea organizației:  ARTS trebuie să se dovedească în primul rând utilă membrilor ei.

VSP: Cum vedeți în viitor colaborarea dintre ARTS și celelalte Asociații Profesionale sau Patronale din domeniul securității private?

Augustin Alexandrescu: O văd ca pe o coordonare a acțiunilor acestora pentru adaptarea legislației actuale la noile provocări globale care amenință nu numai securitatea privată, ci însăși viața noastră așa cum o știm. Mă refer la noile amenințări: pandemie, războaie, recesiune economică…

Cred ca întâlniri periodice a Președinților principalelor asociații profesionale ar putea stabili alte 4-5 direcții de actiune importante pentru industrie, dar și pentru membrii asociațiilor.

Vocea Securității Private (VSP): Ce știți despre programul OSPA?

Augustin Alexandrescu: Că este un program select, de recompensare a performanței de excepție în domeniul securității private, aflat la a VI-a ediție, în organizarea Federației Serviciilor de Securitate (FSS) împreună cu inițiatorii din Anglia. Și că cele 6 trofee OSPA – Excelență Profesională în Securitate – se vor acorda anul acesta în data de 9 iunie, la Clubul Diplomaților.

ARTS, ca „asociație susținătoare” și membră a federației, este direct interesată în reușita manifestării decernării Trofeelor OSPA. Și sper să avem câți mai mulți finaliști și laureați din rândul membrilor noștri, ai ARTS!

Vocea Securității Private (VSP): Ce mesaj pentru participanții la programul OSPA România?

Augustin Alexandrescu: Veni, Vidi, Vici! Să vină pentru a-și afirma valoarea, pentru că toți vor fi învingători! Succes!

 

Au consemnat Doru Dragne și Bogdan Buzdugan