FSS

Federatia Serviciilor de Securitate este organizatia reprezentativa din domeniul securitatii private si s-a constituit prin acordul de vointa al Patronatului 

Federatia Serviciilor de Securitate este organizatia reprezentativa din domeniul securitatii private si s-a constituit prin acordul de vointa al Patronatului Serviciilor de Securitate, Asociatiei Romane a Industriei de Securitate si Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate.

Federatia Serviciilor de Securitate functioneaza conform legislatiei romane, specifica organizatiilor patronale, asociatiilor si fundatiilor ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, non-profit, apolitica si independenta.

Actul de infiintare al Federatiei Serviciilor de Securitate este reprezentata de sentinta judecatoreasca data de Tribunalul Bucuresti - Sectia a III-a Civila din 06.03.2009.

Scopurile Federatiei Serviciilor de Securitate coincid cu cele ale organizatiilor membre, dar sunt promovate de o singura structura si acestea se refera la reprezentarea, sustinerea, apararea si promovarea intereselor comune in relatiile cu autoritatile publice, cu organizatiile sindicale, alte organizatii neguvernamentale, persoane juridice si persoane fizice interesate.

Prin infiintarea Federatiei Serviciilor de Securitate nu s-a urmarit crearea unei institutii sau a unui for superior pentru industria de securitate ci concentrarea eforturilor de reprezentare in fata autoritatilor de catre o singura voce. Ca urmare a acestui principiu membrii isi pastreaza identitatea juridica si isi respecta angajamentele asumate prin propriile statute.

Este statuat ca din Federatia Serviciilor de Securitate nu pot face parte societatile comerciale licentiate din domeniul securitatii private, acestea urmand a se adresa asociatiilor profesionale printre care si interesele lor vor fi promovate si aparate.

Prioritatile Federatiei Serviciilor de Securitate sunt legate in special de perfectionarea normelor legale care reglementeaza industria de securitate in stransa corelare cu evolutia pietei interne si europene, elaborarea standardelor profesionale in baza carora sa se organizeze la nivel calitativ superior pregatirea tuturor persoanelor care activeaza in domeniu, cresterea calitatii serviciilor prestate si stabilirea unor norme de conduita, care respectate de toti actorii interesati, vor face din securitatea privata o afacere profitabila.

Pentru a se dezvolta societatea moderna are nevoie de securitate iar Federatia Serviciilor de Securitate, se obliga sa promoveze o noua cultura de securitate care sa fie insusita si constientizata de toti aceia care, intr-adevar, simt nevoia unui plus de siguranta pentru ei si familiile lor, pentru casa si pentru afaceri.

Promovarea unei atitudini corecte, responsabile si nediscriminatorii in randul furnizorilor de servicii de de securitate, constituie esenta politicii Federatiei Serviciilor de Securitate si totodata o promisiune fata de publicul larg si autoritati ca in ceea ce priveste siguranta mediului public si privat se poate conta pe industria de securitate privata din Romania.